Brandstofprijzen Gran Canaria flink gestegen

Brandstofprijzen Gran Canaria flink gestegen

De pijn van de stijgende brandstofprijzen is wereldwijd voelbaar. In Nederland waren we dankzij de hoge accijnzen al een beetje gewend aan hoge prijzen voor een tank brandstof. Op bestemmingen met een milder belastingregime is de actuele situatie op de olie- en brandstofmarkt nog harder voelbaar. Pak bijvoorbeeld de Canarische Eilanden. Daar wordt al jarenlang minder belasting geven op zaken als brandstof en genotsmiddelen. Wie tijdens een vakantie op Gran Canaria of Tenerife de huurauto af moet tanken, die deed dat meestal met een grote glimlach. Die tijden zijn over. Verhoudingsgewijs hakken de prijsstijgingen er daar misschien nog wel harder in.

Een kwart duurder in 3 maanden

Zo waren wij in september vorig jaar niet veel meer dan een euro voor een liter euro 95 (of E10 zoals ze het nu vaak noemen) kwijt. Begin maart lag de prijs voor een litertje euro-benzine al op gemiddeld € 1,20 euro, wat een prijsstijging van ongeveer toen procent betekende. Op dit moment betaal je bij de tankstations op Gran Canaria ruim € 1,50 voor een liter benzine. Dat betekent dat je nu ongeveer 25% meer betaalt voor je brandstof dan ruim die maanden geleden. Combineer dat met de aanzienlijk hogere prijzen die je op dit moment betaalt om op Gran Canaria een auto te huren en dan weet je dat Gran Canaria verkennen met een huurauto duurder zal zijn dan ooit.

En diesel dan?

Bij diesel zie je een vergelijkbaar patroon. Eind februari kostte een liter diesel op Gran Canaria gemiddeld € 1,16. Op dit moment schommelt die prijs rond de € 1,46. Opvallend is dat het prijsverschil tussen diesel en benzine in maart kleiner was. Diesel is toen zelfs even duurder geweest dan benzine. Nu zijn die prijsverhoudingen genormaliseerd.

← Sunweb Group en European Sleeper gaan samen een duurzamer reisaanbod creëren Center Parcs Les Landes de Gascogne verwelkomt eerste gasten →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam