De 5 vakantietrends van dit moment

De 5 vakantietrends van dit moment

Vakanties en de manier van reizen zijn deels aan trends onderhevig. Daarom zie je op het gebied van vakanties ieder jaar nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe bestemmingen, andere manieren van reizen en verschillen in reisvoorbereiding worden jaarlijks nauwgezet gevolgd door trendwatchers en bedrijven in de travel industrie. Denk bijvoorbeeld aan de mode. Een deel van de zomercollectie is gebaseerd op ons reisgedrag. Willen we meer meenemen maar niet met rugtassen of andere tassen lopen? Dan moet onze zomerse kleding meer opbergruimte hebben. Wij hebben een aantal vakantietrends die we voor dit jaar al gesignaleerd hebben op een rijtje gezet:

  1. Verzekeringen worden nauwkeuriger bekeken

Onder andere natuurrampen, vertragingen, negatieve reisadviezen en toenemende criminaliteit zorgen ervoor dat steeds meer reizigers zich bewust worden van het belang van een goede reisverzekering. Er wordt daarom steeds naar de inhoud van een reisverzekering gekeken dan enkel de premiehoogte. Ook zie je dat door de toenemende korte vakanties en stedentrips men vaker overstapt op een Doorlopende Reisverzekering.

  1. Excursies en bezienswaardigheden worden steeds vaker vooraf geboekt

Voorbij is de tijd dat je ter plaatse ergens in de rij ging staan zoals bij het Colosseum in Rome of de Sagrada Familia en hopen dat je niet te lang hoeft te wachten. Dankzij de mogelijkheid om je tickets al vooraf te bestellen kun je wachtrijen voorkomen. De massa heeft dat nu ook eindelijk door en maakt daar dankbaar gebruik van.

  1. Kamperen is weer helemaal in

De crisis lijkt voor veel Nederlanders achter de rug te zijn. De vakantiebudgetten gaan weer omhoog. Dat betekent niet dat we dat geld stukslaan aan dure hotels. Nee, het is vooral kamperen dat in populariteit aan het winnen is. Je ziet dat vooral aan de verkoopcijfers van campers vorig jaar. Ook verwachten leveranciers van campers in 2018 echt een topjaar te zullen beleven.

  1. Men gaat vaker op rondreis

Twee of drie weken ergens naartoe vliegen en daar op wat uitstapjes na blijven? Dat is wat onze ouders met hun kinderen deden. Wij, de ouders van nu, nemen onze kinderen mee op belevingsreizen. We reizen rond met onze kinderen door landen zoals Cuba, Thailand en Costa Rica. Rondreizen met kinderen is helemaal in dit jaar.

  1. Er wordt lichter gereisd met het vliegtuig

De toenemende kosten voor het meenemen van bagage in vliegtuigen zorgt ervoor dat reizigers zich steeds bewuster zijn van wat ze allemaal meezeulen op reis. Men kiest er daarom steeds vaker voor om met minder bagage of als het kan met alleen maar handbagage te reizen. Dat scheelt geld, maar ook tijd. Je hoeft bij aankomst immers niet meer op je bagage te wachten. Nog twee voordelen: als je online incheckt hoef je ook niet meer naar een balie maar kun je via de nodige controles zo doorlopen naar de gate.

← Mogelijk vliegtaks op tickets Eindhoven Airport Kosten staking Transavia boven 5 miljoen euro →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam