Hier is het wel lekker weer!

Weer 12 mrt 2020
Hier is het wel lekker weer!

Dat het weer in Nederland de afgelopen weken vooral bestaat uit regen, wind en wolken zal weinigen ontgaan zijn. De gemiddelde etmaaltemperaturen stijgen al maandenlang boven normaal uit, maar het weerbeeld is anders dan velen zouden willen zien. Via social media delen steeds meer mensen dat ze deze wisselvallige periode helemaal beu zijn. Men snakt naar warmte en vooral zon. Nu kun je natuurlijk in Nederland wachten tot het beter wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de zon toe te vliegen. Er zijn voldoende mooie plekken waar het nu al zeer aangenaam weer is. En daar hoef je helemaal niet zo ver voor te vliegen. Wie bijvoorbeeld nu een last-minute naar Malaga boekt die kan morgenmiddag aan één van de stranden aan de Costa del Sol liggen. De weersverwachting voor de komende dagen zijn prima: zonnig, droog en mogelijk zomerse temperaturen van ongeveer 25 graden Celsius.

Voor wie het strand niet persé hoeft is Spanje op dit moment ook een prima stedentripbestemming. Denk aan steden zoals Malaga, Valencia en Barcelona waar het de komende dagen goed vertoeven is. Dit geldt ook voor de Andalusische steden Sevilla en Granada. Neem voor de avonduren wel iets van een jasje of een vestje mee. Het kan tegen het einde van de dag nog vrij snel afkoelen in maart.

Een andere bestemming waar het prima vertoeven is en je geen last hebt van een jetlag is Kaapverdië. Hier is het nog iets warmer dan in Spanje. De verwachtingen zijn dat je daar te maken krijgt met zomers weer bij een middagtemperatuur die tussen de 26 en 29 graden uit zal komen. Als je bereid bent om iets verder te vliegen dan zijn daar altijd de heerlijke ABC-eilanden die op je liggen te wachten. Maart behoort tot de beste reistijd voor een vakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao. Vanuit Nederland moet je ongeveer tien uur vliegen om naar de tropische zandstranden van deze eilanden te kunnen gaan.

← Recordhitte in Griekenland en Turkije Orkaan Irma bedreigt Caribisch gebied →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam