Transavia gaat vanaf 4 juni weer vliegen

Transavia gaat vanaf 4 juni weer vliegen

Nu de zomervakantie voor de deur staat, is het afwachten of we in Nederland moeten blijven of naar het buitenland op vakantie kunnen. Goed nieuws vandaag wat betreft de vakantievluchten, in ieder geval. Transavia heeft bekend gemaakt vanaf 4 juni weer te gaan vliegen. In eerste instantie zullen er vluchten naar 6 bestemmingen aangeboden worden: Athene, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Malaga in Spanje en Faro en Lissabon in Portugal. Dat betekent dat populaire vakantieregio’s zoals Kreta, Algarve en de Costa del Sol weer per vliegtuig bereikbaar worden.

De vluchten zullen vooral bedoeld zijn voor essentiële reizen en familiebezoek. Toeristen zullen nog even moeten wachten totdat daartoe groen licht gegeven wordt. Op dit moment zijn Nederlandse toeristen nog niet welkom op deze bestemmingen. De verwachting is dat dit snel zal wijzigen. Als je naar Spanje wilt dan betekent dat voorlopig nog dat je 14 dagen in quarantaine zult moeten bij aankomst. Griekenland is nog niet ‘open’, maar mogelijk dat dit vanaf 31 mei verandert.

Wie met Transavia wil vliegen die zal aan boord een mondkapje moeten dragen. Die moet je zelf regelen. Zonder mondkapje kom je niet aan boord. Verder doet Transavia eraan om het aantal contactmomenten tussen crew en passagiers zoveel mogelijk te beperken.

Ook goed om te weten is dat Transavia zich ingang van 4 juni ook houdt aan de Europese wetgeving dat passagiers wanneer hun vlucht wordt geannuleerd recht hebben op de keuze tussen geld terug en een voucher. Op dit moment is het niet zo dat Transavia een extra waarde geeft bovenop het voucher, zoals moederbedrijf KLM dat wel doet. Daar krijg je nu een voucher van 115% over het oorspronkelijke boekingsbedrag.

← Toerisme met handrem erop; reisvoucher verlengd Belvilla ziet flinke stijging boekingen in eigen land →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam