Orkaan Irma bedreigt Caribisch gebied

Orkaan Irma bedreigt Caribisch gebied

Orkaan Irma is een serieuze bedreiging voor het Caribisch gebied. Deze orkaan die in de buurt van de Kaapverdische Eilanden is ontstaan is de Atlantische Oceaan aan het overtrekken richting het Caribisch gebied. Naar verwachting zal de orkaan in de loop van dinsdagmiddag of dinsdagavond de eerste eilanden bereiken. Het zijn de bovenwindse eilanden die bedreigd worden zoals Anguilla, de Britse en Amerikaanse Maagdeneilanden, Saint Barthélemy, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. De verwachting is dat Irma een orkaan van de derde categorie is op het moment dat de bovenwindse eilanden bereikt worden. Dat betekent windsnelheden die rond de 185 kilometer per uur kunnen liggen. Als Irma het op dit moment voorspelde pad volgt kan Caribisch Nederland zwaar getroffen worden. Zware regenval, harde wind en mogelijk modderstromen en overstromingen zullen veel schade gaan berokkenen in dit deel van het Caribisch gebied.

Er is een gerede kans dat Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en ook Cuba te maken gaan krijgen met Irma. Mogelijk dat deze landen niet direct getroffen worden, maar wel in het gebied liggen waar zware regenval en harde wind voor kan komen.

← Transavia stopt met vluchten naar Berlijn Toeristenbelasting Mallorca en Ibiza flink omhoog →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam