Afgelopen zomer minder hulpaanvragen bij ANWB

Afgelopen zomer minder hulpaanvragen bij ANWB

Deze zomer hebben circa 140.000 Nederlanders een beroep gedaan op de ANWB Alarmcentrale. Hierdoor hadden de medewerkers van de ANWB het dit jaar rustiger in vergelijking met de zomer van 2009. De hulpaanvragen van vakantiegangers met autopech daalde dit jaar met 6,8 procent. Ook daalde het aantal voertuigen dat terug op transport moest naar Nederland met 11 procent. De meeste hulpaanvragen bij autopech kwamen uit Frankrijk.

Oorzaak van daling hulpaanvragen

Volgens een woordvoerder van de ANWB zijn er verschillende redenen waardoor er minder hulp is gevraagd aan de ANWB. Afgelopen jaar gingen er een stuk minder mensen op pad of zij gingen minder ver weg. Dit is te wijten aan de recessie. Verder was ook het WK voetbal en het prachtige weer in ons eigen land een oorzaak van de daling.

Minder auto´s terug op transport naar Nederland

Dit jaar moesten er een stuk minder auto´s op transport naar Nederland. Dit kwam omdat de problemen met auto´s veelal ter plekke werden opgelost. Auto´s werden door de wegenwacht ter plaatse gerepareerd of door garages in de nabije omgeving. Voor de laatste mogelijkheid bood de ANWB telefonische ondersteuning.

Alarmcentrale helpt ook bij ziekte in het buitenland

Naast de bekende service van de ANWB om auto´s met pech in het buitenland te ondersteunen, helpen de medewerkers van de ANWB Alarmcentrale tevens reizigers met andere problemen in het buitenland. Ook voor hulpaanvragen wegens ziekte in het buitenland stond de ANWB deze zomer weer voor vele vakantiegangers klaar. De hulpvragen wegens ziekte daalde dit jaar niet, maar bleef ongeveer op hetzelfde peil als vorig jaar.

De meeste hulpverzoeken omtrent ziekte waren bij de ANWB deze zomer afkomstig uit Turkije. In de meeste gevallen ging dit om maag- en darmproblemen, luchtweginfecties en middenoorontsteking. De hygiëne en het voedsel is hier meestal de oorzaak van. Niet alleen in Turkije, maar ook in andere mediterrane landen komt dit probleem voor.

← Sms-alert bij calamiteit in het buitenland Ryanair wil copiloot afschaffen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam