Glamping steeds populairder

Glamping steeds populairder

Kamperen is populairder dan ooit en vooral glamping is helemaal in. Dat blijkt uit de cijfers die door de kampeerbranche naar buiten worden gebracht. Nou zijn Nederlanders altijd al een volk geweest dat de vakantie graag op een camping of kampeerplaats doorbrengt. De enorme groei in de verkoop van campers en caravans zijn duidelijke tekenen dat Nederlanders massaal gaan kamperen. Opvallend is dat je bij de verkoop van campers en caravans een trend ziet dat luxe campers een veel grotere groei laten zien dan caravans. Er zijn in mei dit jaar maar liefst 59,1% meer campers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook caravans doen het goed met een toename van 25,9%.

Ook de reisorganisaties zien dat luxe kamperen (het zogenaamde glamping) dit jaar populairder dan ooit is. Wie op dit moment nog een luxe safaritent wil huren voor deze zomer die zal op de meeste plekken te horen krijgen dat deze hotelkamers in een tent helemaal uitverkocht zijn. Ook rondreizen per camper is erg populair blijkt uit een reactie die Tenzing Travel ons gaf op de vraag hoe het zit met het boeken van camperreizen dit jaar. Vooral Canada en Amerika doen het goed als luxe kampeerbestemming dit jaar, maar ook Zuid-Afrika schijnt erg in trek te zijn om met een luxe camper te verkennen.

← Watersporten steeds populairder Geen Booking.com in Turkije →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam