Watersporten steeds populairder

Watersporten steeds populairder

Watersporten wordt steeds populairder, zo blijkt uit onderzoek dat vakantienieuws.nl afgelopen week hield onder reisaanbieders, excursiebedrijven en leveranciers van watersportproducten. Zo blijft het aantal duikers en snorkelaars ieder jaar maar toenemen, maar zie je vooral de sporten op het water steeds populairder worden. Windsurfen is weer helemaal terug, kitesurfen is populairder dan ooit en vooral wakeboarden is aan een enorme opmars bezig. Bij deze watersport sta je op een wakeboard en ben je aan een lijn bevestigd. Door middel van een boot of kabelbaan word je over het water getrokken waarbij je verschillende trucs en andere disciplines uit kunt voeren. Deze sport is in 1985 uitgevonden maar kent vooral in de afgelopen jaren een enorme groei in het aantal beoefenaars. De vraag naar goede wakeboards neemt volgens de leveranciers dan ook in rap tempo toe.

Wat ook een duidelijke trend is dat watersport steeds vaker het hoofddoel van een vakantie wordt. Zo zie je dat op plekken met veel wind en golven het aantal surfers groter en groter wordt. Ook merk je dat mensen steeds vaker naar de Cariben of Azië gaan om daar een duikbrevet te halen. Zo zie je dat de vliegtuigen naar Bonaire steeds vaker vol zitten met mensen die daar zowel kunnen duiken als surfen. Ook Thailand is een populaire bestemming om een duikbrevet te halen.

Watersport past natuurlijk prima in de toenemende vraag naar ‘beleving’. Kerkjes bezoeken, op het strand liggen of je door een animatieteam laten entertainen is voor veel mensen een gepasseerd station. Ze willen hun vakantie goed benutten en dus dingen doen die ze thuis niet kunnen doen. Watersporten is dan al snel een goede optie om een vakantie eens op een andere manier te beleven.

← Gestrande vakantieganger is vaak de weg kwijt Glamping steeds populairder →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam