4 tips om voorbereid op pad te gaan met de caravan

Handige tips 25 aug 2022
4 tips om voorbereid op pad te gaan met de caravan

Kamperen is dit jaar populairder dan ooit. De levertijden voor nieuwe campers is in sommige gevallen opgelopen naar twee jaar, de campings hebben totaal geen moeite om hun plekken verhuurd te krijgen en de kampeerwinkels doen gouden zaken. De vrijheid die kamperen biedt, is voor velen de ultieme manier van vakantie vieren. Want de rest van het jaar zitten we toch al tussen beton en bakstenen?

Er komen nu nog wat mooie dagen aan. Gezinnen met schoolgaande kinderen hebben hun vakanties er nu grotendeels opzitten. Voor de mensen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties is dit een heerlijke periode om met de caravan op pad te gaan. Als je de komende tijd lekker met de caravan op vakantie gaat, wat moet je dan doen aan voorbereiding?

[1] Banden

De meeste caravans maken met twee banden contact met het wegdek. Essentieel voor de veiligheid is dat deze banden in goede conditie zijn en dat ze op de juiste spanning zijn. Controleer dat ruim voor vertrek.

[2] Controleer de voortent

Het is bijna een standaardaccessoire: de voortent voor caravans. Je ziet bijna geen caravans meer zonder een of soms zelfs een dubbele voortent. Controleer of de voortent nog helemaal in orde is. Zo niet, repareer hem, laat hem repareren of koop een nieuwe voortent.

[3] Reinig de watertank

De ingebouwde watertank moet van tijd tot tijd gereinigd worden. Zeker als de caravan een tijd niet gebruikt is, kan een reinigingsbeurt geen kwaad. Het advies is om de watertank tenminste twee keer per jaar te reinigen: voordat je op vakantie gaat en voordat de caravan aan het einde van het seizoen de stalling in gaat.

[4] Loop de inboedel na

Loop ruim voor vertrek de caravaninboedel na. Is alles nog heel? Ontbreekt er niets? Is het reisgezelschap veranderd waardoor er aanvullingen nodig zijn? Als je dit minstens een paar weken voor je vertrek allemaal naloopt, dan heb je voldoende tijd om spullen te vervangen of bij te kopen. O ja, vergeet zeker niet om met een volle gasfles op pad te gaan.

Op vakantie gemakkelijk parkeren in 27 landen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam