Boekingen campingvakanties Vacansoleil weer op oude niveau

Boekingen campingvakanties Vacansoleil weer op oude niveau

Boekingen voor campingvakanties bij Vacansoleil zijn weer op het niveau van medio mei 2019. Na het slechte coronajaar 2020 ziet de touroperator op dit moment een volledig herstel van de markt. Dat wil niet zeggen dat de jaaromzet ook is hersteld. Het voorjaar van 2021 blijft fors achter ten opzichte van 2019, het laatste regulier vakantiejaar. “De vooruitzichten voor de komende voorzomer, zomer en najaar zijn positief”, zegt directeur Jan Willem Verschoor van Vacansoleil. “Nu de boekingen op het niveau van 2019 zijn en de beperkende maatregelen overal in Europa worden afgebouwd, zien we dat er weer vertrouwen is in de mogelijkheden om op vakantie te gaan. De maand augustus springt er op dit moment echt uit als populaire vakantiemaand. Daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee.”

In april werd de website van Vacansoleil al enorm druk bezocht, maar het aantal boekingen bleef nog achter. Verschoor: “Daaruit maakten wij op dat onze klanten wel behoefte hebben om op campingvakantie te gaan, maar dat door corona het besluit om te boeken vooruit werd geschoven. Die situatie is vanaf de maand mei gelukkig veranderd.” Het aantal boekingen is weer op het niveau zoals in mei 2019, daar waar in deze periode in 2020 er nagenoeg geen enkele reservering kon worden genoteerd.

Meer stellen boeken

In heel Europa ziet Vacansoleil het aantal boekingen toenemen. In de 19 landen waar een campingvakantie kan worden geboekt bij Vacansoleil is nu ook de voorzomer populair. De periode tot medio juli is het overal drukker dan in 2019, ziet Verschoor: “Wat opvalt is het aantal stellen dat boekt. Veel van hen kozen voorheen voor een stedentrip, maar zien nu in een caravan of safaritent een veilig alternatief, zo horen wij van deze groep klanten.”

Vakantievieren in eigen bubbel

Vacansoleil is weliswaar tevreden met de huidige boekingen, maar er moet nog een aanzienlijke inhaalslag worden gemaakt. Normaal gesproken is de periode medio juli tot eind augustus omstreeks deze tijd al bijna uitverkocht. “We maken ons momenteel op voor een aantal zeer drukke weken. De versoepelingen die nu zijn aangekondigd zullen zorgen voor nog meer vertrouwen onder vakantiegangers”, aldus Verschoor. Vakantievieren op een camping is een vorm van vakantie die sowieso corona-proof is. “Met eigen vervoer, verblijf in een eigen accommodatie met veelal sanitair en altijd voldoende ruimte om buiten te verblijven, noemen wij -het vakantievieren in eigen bubbel-.”

Over Vacansoleil

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar: vakantie! Elk jaar beleven bijna een half miljoen gasten de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping via Vacansoleil. In 19 Europese landen zorgen honderden medewerkers voor de gasten op ruim 550 campings. Vacansoleil is een volledig Nederlandse onderneming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. De campingvakanties worden in 13 Europese landen verkocht, naast Nederland: Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Polen, Engeland, Ierland, Slovenië en binnenkort Spanje. Anno 2021 is Vacansoleil uitgegroeid tot de pan-Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.

← Helft Nederlanders kiest voor vakantie in eigen land Isropa gaat verder onder de naam &Olives Travel →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam