Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties

Vakantie 02 aug 2021
Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties

Het aantal campingvakanties deze zomer ligt boven het niveau van 2019. De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil ziet een krachtig herstel van de campingvakanties door heel Europa. Het begin van 2021 was nog moeizaam, maar vanaf juni is er sprake van een ware inhaalslag, aldus de Europees marktleider in campingvakanties. “We merken dat onze gasten nu echt op vakantie gaan. Juni was een topmaand qua boekingen en in de laatste weken van juli zien we ook een forse stijging in de vraag ”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. “Dat zien we aan de omzet die we deze maanden maken en ook het aantal bezoekers aan onze website is nog nooit zo hoog geweest.”

Via de website vacansoleil.com kan een campingvakantie worden geboekt in 19 verschillende Europese landen. Het herstel in de vraag is een gevolg van de duidelijkheid die er nu is qua coronamaatregelen in heel Europa. Direct na positieve mededelingen vanuit de landelijke en Europese overheden zag Vacansoleil de vraag fors aantrekken. In alle bestemmingslanden waar Vacansoleil campingvakanties aanbiedt zijn reizigers welkom, vanuit Nederland, maar ook vanuit andere Europese landen. Lambert: “Het helpt ons enorm dat we een Europese aanbieder zijn. We zien Duitsers en Denen boeken in Italië en Kroatië, Belgen in Frankrijk en Italië. En de Nederlanders gaan echt overal naar toe waar wij campings aanbieden. Frankrijk blijft favoriet, maar dat komt ook omdat we daar ons grootste aanbod hebben.” Vakantie vieren in eigen land blijkt dit jaar populairder dan ooit. Fransen, Italianen, Nederlanders en Belgen kiezen vaker dan voorheen om in eigen land te blijven. En ook de Spanjaarden kiezen dit jaar voor een camping in eigen land. (Sinds kort biedt Vacansoleil ook vanuit Spanje campingvakanties aan).

Maand juni beste maand ooit

De zomermaanden van 2021 zorgen voor een krachtig herstel bij Vacansoleil. Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen in Europa zijn alle campings ook weer opengegaan. Vanaf de maand juni blijkt dat de campingvakanties weer zeer populair zijn.

“De maand juni was voor Vacansoleil de beste maand ooit. Het aantal boekingen was enorm. Ten opzichte van 2019 stegen die maand de boekingen met 50%”, aldus Jacky Lambert. “In juli ontstond een kleine dip gedurende een korte periode door de groeiende onzekerheid, maar eind juli staan alle seinen weer op groen”. Het aantal boekingen in juli en augustus zijn traditioneel van mensen die op het laatste moment beslissen waar ze naar toe gaan op vakantie. “Dat is dit jaar zeker zo. We verwachten in de maand augustus een zeer hoge bezetting van de 550 campings die wij aanbieden. In de laatste week van juli was het aantal boekingen dan ook zeer hoog”.

Eigen bubbel

Dat Europa op vakantie wil, blijkt wel uit de bezoekersaantallen op de website van Vacansoleil. Er werd in de laatste week van juli een absoluut record geboekt. “Het blijkt wel hoe groot de behoefte is om op vakantie te gaan. Het reizen met eigen auto en het verblijf in je eigen bubbel bij de caravan of tent is en blijft een gewilde vakantiebesteding”, aldus Lambert.

Over Vacansoleil

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar:
vakantie! Elk jaar beleven bijna een half miljoen gasten de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping via Vacansoleil. In 19 Europese landen zorgen honderden medewerkers voor de gasten op ruim 550 campings. Vacansoleil is een volledig Nederlandse onderneming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. De campingvakanties worden in 13 Europese landen verkocht, naast Nederland: Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Polen, Engeland, Ierland, Slovenië en Spanje. Anno 2021 is Vacansoleil uitgegroeid tot de Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.

← Dit zijn dé landen om deze zomer te bezoeken De voordelen van een all-inclusive vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam