Zomer 2020: op vakantie met je vrienden!

Overig 29 apr 2020
Zomer 2020: op vakantie met je vrienden!

Het jaar 2020 begint al met een slechte start: het Covid-19 virus. Vervelend, maar je kunt er niks aan doen. Hopelijk kan er deze zomer weer gevlogen worden naar de populaire vakantiebestemmingen. Een andere optie is nog de vakantie in eigen land. Misschien niet het meest ideale, maar het is tenminste iets. In dit artikel worden je een aantal opties voorgelegd om te doen deze zomer. Lekker naar een warm land samen met je vrienden, wat wil je nog meer? De opties die hieronder worden gegeven zijn: een vakantie met de auto, een vakantie in eigen land óf vliegen naar je plaats van bestemming.

In eigen land!

Een reële optie dit jaar wordt een vakantie in eigen land. Verzamel wat vrienden bij elkaar of ga met je eigen geliefde of gezin. Er zijn vele vakantiehuisjes in Nederland waar je terecht kunt. Grote vakantieparken hebben een groot aanbod en daarbij ook een stuk vermaak. Ze zijn te boeken via groepen.nl. Vaak is er een zwembad te vinden, entertainment, speeltuinen, massage- en ontspanningsruimtes, een sportschool, noem maar op. Het enige wat niet altijd mee zit is het weer in ons koude kikkerlandje. In de zomermaanden heb je wel de meeste kans op een vakantie met een zonnig randje.

Erop uit met de auto!

Je wilt op vakantie maar niet in eigen land blijven. In deze tijd hebben we niet altijd de keuze om naar een ander land te gaan omdat sommige grenzen zijn gesloten of zeer beperkt verkeer doorlaten. Mocht dit wat soepeler worden kan je er lekker op uit trekken met je vrienden. Een optie is het zoeken naar: vakantiehuizen Zuid Frankrijk. O kom je al helemaal in de vakantiestemming. Een tip is om de autorit niet in één keer te doen. Stop na een paar uur rijden lekker bij een hotel en verken de stad een beetje. Ga op tijd naar bed en rijd de volgende dag het laatste stuk. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de rit op te splitsen in drie dagen. Je hebt vakantie dus ga lekker je eigen gang.

Vliegen!

Dan de laatste optie. Voor veel mensen een fijne manier van reizen: het vliegtuig. Geen zorgen aan je hoofd en geen extra inspanning zoals het rijden van een auto. Je pakt je koffer in, gaat naar het vliegveld, checkt je koffer in en de vakantie kan beginnen. Denk goed na over de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Bij sommige maatschappijen is je ruimbagage al inbegrepen in de prijs die je betaalt. Bij andere maatschappijen betaal je extra voor de hoeveelheid kilo’s die je incheckt.

← Laat je met een zeilboot vervoeren, het alternatief voor vliegen Ontdek Nederland met een sloep →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam