Ontdek Nederland met een sloep

Overig 12 feb 2020
Ontdek Nederland met een sloep

Dat Nederland een leuke vakantiebestemming is, weten de meeste Nederlanders wel. Niet voor niets dat een vakantie in eigen land enorm populair is. Denk aan vakanties in bungalowparken, stedentrips, kampeervakanties, fietsvakanties, bezoek aan pretparken of aan Nederland vanaf het water ontdekken. De vele waterwegen en plassen lenen zich bijvoorbeeld prima voor boottochtjes. Iets wat wij zelf vrijwel iedere zomer wel een keertje doen is een sloep huren. Met een sloep kun je zonder vaarbewijs lekker rondvaren op de Nederlandse binnenwateren. Zo hebben we recreatiegebied de Litse Ham al ontdekt en hebben we afgelopen augustus tijdens een tropisch warme dag onze eigen Biesbosch ontdekt met een sloep. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor pakweg 120 tot 180 euro per dag kun je op verschillende plekken in Nederland een sloep huren waar je met pakweg 6 tot 8 personen op kunt. Als je kijkt wat je dan per persoon kwijt bent is dit een stuk goedkoper dan een dagje naar een themapark zoals Walibi Flevo of de Efteling.

Wat zo fijn is aan een sloep is dat het heerlijk ontspannend is. Je kunt zonder de stress die je tegenwoordig op de weg ervaart in alle rust genieten van de meest prachtige Nederlandse landschappen. Zo staan bij ons varen in Friesland, op het Veerse Meer en op de Loosdrechtse Plassen nog op ons verlanglijstje. Misschien wel met een eigen sloep. Want het nadeel van lastminute een sloep huren is de beschikbaarheid. Dat geldt zeker voor speciale weekeinden zoals het Pinksterweekend. We zijn ons daarom aan het oriënteren om zelf een sloep aan te schaffen. Zo viel ons oog op een Maril sloep; de Maril 7NXT om precies te zijn. Met een lengte van 7,5 meter is dit een mooi formaat sloep. De diepgang van maximaal 80 centimeter zorgt ervoor dat je vrijwel overal te water kunt komen. Handig is dat dit model een afsluitbare toiletruimte en een koelkist heeft. Dat maakt een dagje op het water toch een stuk comfortabeler.

Wat me opvalt is dat zo’n luxe vaartuig goedkoper is dan ik eigenlijk verwacht had. Misschien de komende weken toch eens goed rond gaan kijken, want de zomer is alweer in aantocht. Ik zie mijn familie en ik wel weer lekker dobberen op de Nederlandse wateren!

← Zomer 2020: op vakantie met je vrienden! Op motorvakantie in Zuid Europa: let hier op →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam