Walvis aangevaren door cruiseschip

Walvis aangevaren door cruiseschip

In Alaska is een cruiseschip de haven van Vancouver in gevaren met een dode walvis op de boeg. Het cruiseschip kwam op open zee in botsing met het dier, waardoor de walvis vast kwam te zitten aan het voorste deel van het schip. De walvis was mogelijk al dood toen hij met het schip, de Sapphire Princess, in aanvaring kwam.

Autopsie

De kapitein van het schip ontdekte het dier pas bij het binnenvaren van de haven. De walvis is later op de dag door middel van twee sleepboten van de voorkant van het schip gehaald en met een boot aan wal gebracht. Aangezien de walvis een beschermd diersoort is, zal Het Canadese ministerie van Visserij en Oceanen autopsie op het dier uit laten voeren om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.

Richtlijnen van cruisemaatschappijen

Het is niet de eerste keer dat een schip van rederij Princess Luxury Cruises in aanvaring kwam met een walvis. Dit is al de derde keer in tien jaar dat een schip van deze maatschappij een walvis heeft aangevaren. De rederij weet niet hoe de aanvaring heeft kunnen gebeuren, aangezien zij strenge richtlijnen handhaven in walvisgebieden. In deze gebieden wordt er namelijk een andere route gevaren en wordt de snelheid aangepast.

← Ryanair verlaagt bagagekosten Wijziging verkeersregels Italië →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam