Wijziging verkeersregels Italië

Wijziging verkeersregels Italië

Het parlement van Italië heeft definitief ingestemd met het wijzigen van enkele verkeersregels. Het betreft verkeersregels over onder andere de maximumsnelheid en het rijden onder invloed van alcohol.

Maximumsnelheid verhoogd van 130 naar 150 km/h

In sommige delen van Italië zijn er brede snelwegen die enkel rechtdoor gaan. Op deze wegen wordt de maximumsnelheid bij goed weer verhoogd naar 150 kilometer per uur. Dit zal worden aangegeven door middel van matrixborden.

Beginnende bestuurders geen druppel alcohol meer achter het stuur

Verder heeft het Italiaanse parlement ingestemd met een wetswijziging wat betreft alcohol en beginnende bestuurders. Jongeren onder de 21 jaar of bestuurders die korter dan drie jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs, mogen geen druppel alcohol meer drinken wanneer zij gaan rijden. Deze regel zal eveneens gelden voor bus-, taxi-, en vrachtwagenchauffeurs. Tijdens de nacht mag er daarom ook geen alcohol meer verkocht worden in wegrestaurants.

Foto credit: Associazione Acmos / Foter / CC BY-NC-SA
← Walvis aangevaren door cruiseschip Zwarte zaterdag in Frankrijk →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam