Holland America Line vereenvoudigt COVID-19-procedures

Holland America Line vereenvoudigt COVID-19-procedures

Holland America Line heeft haar Travel Well COVID-19-protocollen en procedures aangepast aan de veranderende aard van COVID-19 en de op dit moment geldende gezondheidsrichtlijnen. De aanpassingen zijn van toepassing op de vaccinatie en testvereisten en gelden voor cruises die vertrekken op of na 6 september 2022.

Voor reizigers die gevaccineerd zijn geldt dat het voor de meeste reizen tot 15 nachten niet langer nodig is voorafgaand aan de cruise te testen. Gasten die niet zijn gevaccineerd, dienen binnen drie dagen voor vertrek een (zelf)test af te nemen. De nieuwe protocollen zijn niet van toepassing op reisroutes met vertrek uit landen waar de lokale regelgeving verschilt, zoals Canada, Australië en Griekenland.

“Onze gasten zijn enthousiast om weer te cruisen. Deze veranderingen maken het voor meer gasten gemakkelijker om de wereld te verkennen in een veilige en plezierige omgeving”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De nieuwe, vereenvoudigde protocollen erkennen de veranderende aard van COVID-19 en zorgen er tegelijkertijd voor dat we de gezondheid van onze gasten, teamleden en de landen die we bezoeken, beschermen.”

Belangrijke wijzigingen voor cruises tot 15 nachten (geldend voor reizigers van 5 jaar en ouder, exclusief volledige Panamakanaal-transit, trans-oceanische en enkele exotische afvaarten):

– Gevaccineerde gasten moeten vóór het inschepen een bewijs van hun vaccinatiestatus kunnen tonen. Pre-cruise testen zijn niet langer nodig.

– Niet-gevaccineerde gasten zijn welkom aan boord en moeten binnen drie dagen voor inscheping een negatief resultaat kunnen tonen van een medisch geobserveerde test of zelftest.

Protocollen voor cruises van 16 nachten of langer (geldend voor gasten van 5 jaar en ouder plus volledige Panamakanaal-transit, trans-oceanische en enkele exotische afvaarten):

– Alle gasten moeten een officiële medisch geobserveerde COVID-19-test kunnen tonen met een schriftelijk negatief testresultaat. De test moet binnen drie dagen voor inscheping worden afgenomen.

– Gasten dienen volledig gevaccineerd te zijn of een uitzondering aan te vragen.

Gasten op langere reizen krijgen aanvullende informatie over de geldende protocollen op basis van de te bezoeken havens. Voorafgaand aan de reis kunnen reizigers de  benodigde documenten elektronisch indienen zodat de check-in eenvoudig en sneller verloopt. Holland America Line raadt gasten aan om voorafgaand aan de cruise het TravelWell-gedeelte op de website van Holland America Line te bekijken. Updates evenals instructies voor het verstrekken van de resultaten van een negatieve test staan op de website beschreven.

 

Voor meer informatie over Holland America Line, raadpleeg een reisagent, bel 0800-7245425 of bezoek hollandamerica.com

← Tol op Franse snelwegen stijgt fors in februari 2023 Nieuwe toeristenbelasting Bonaire →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam