Cruises van Amerika naar Cuba verboden

Landen 05 jun 2019
Cruises van Amerika naar Cuba verboden

Met ingang van vandaag mogen er geen cruises meer plaatsvinden vanuit Amerika naar Cuba. De cruisemaatschappijen is door de Amerikaanse overheid verboden om in Cuba aan te leggen. Ook is het voortaan verboden om met een jachtboot naar Cuba te varen of met privé- of bedrijfsvliegtuigen naar Cuba te vliegen. De regering van Trump heeft deze drastische maatregel genomen om Cuba economische schade te berokkenen. Op deze manier zal de stroom van Amerikaanse dollars naar Cuba afnemen. Deze buitenlandse valuta is voor Cuba hard nodig om handel te kunnen drijven met andere landen. De maatregel is een sanctie die een reactie is op de mogelijke financiële steun van Cuba aan de Nicolás Maduro, de president van Venezuela.

Het besluit heeft niet alleen ingrijpende gevolgen voor Cuba, ook de Amerikaanse toeristen en de cruisemaatschappijen worden hierdoor getroffen. De toeristen omdat de mogelijkheid om vanuit Amerika Cuba nog te kunnen bezoeken hierdoor erg beperkt wordt. De cruisemaatschappijen moeten op het laatste moment vaarroutes wijzigen of zelfs cruises annuleren die de komende dagen plaats zouden vinden.De verwachting is dat het vooral in Havana merkbaar zal zijn dat er geen cruisetoeristen gaan komen. De hoofdstad van Cuba moet het vooral van cruisepassagiers hebben. Meer dan de helft van alle Amerikaanse toeristen die Cuba bezoeken doen dat per cruiseboot. Het wegblijven van deze dagjesmensen heeft een enorme impact op mensen en bedrijven die in Havana actief zijn in de toeristenbranche.

← Paspoortloos naar Canada reizen De mooiste onontdekte plekken van Griekenland →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam