Hoe COVID-19 de luchtvaart blijvend heeft veranderd

Vliegen 17 okt 2023
Hoe COVID-19 de luchtvaart blijvend heeft veranderd

We hebben allemaal ervaren welke impact COVID-19 heeft gehad op onze persoonlijke levens, maar er zijn echt enorm veel sectoren getroffen door deze pandemie. De luchtvaartindustrie is er een van. Zij hebben flink wat te verduren gehad in deze periode. Je kunt zelfs zeggen dat de sector bijna vernietigd werd door de pandemie. Vliegtickets Bali bemachtigen was toen erg moeilijk, maar gelukkig kunnen we nu weer vrij rondreizen. In dit artikel gaan we kijken naar hoe COVID-19 de luchtvaart heeft beïnvloed. En heeft het de luchtvaartindustrie blijvend veranderd? Lees er hier meer over!

Verschillen in herstel over de wereld

Het herstel van reizen verschilt sterk over de hele wereld. In december 2021 waren er wereldwijd nog 37 procent minder passagiers dan voor de pandemie. Sommige landen hadden bijna weer net zoveel reizigers als voorheen, maar in andere landen was er nog steeds weinig herstel. Volgens de meeste voorspellingen zal het vliegverkeer in 2024 weer net zo druk zijn als voor de corona pandemie. Maar er is een probleem: de prijzen voor vliegtickets gaan omhoog omdat veel mensen weer willen vliegen. Daarom moet je de beste vliegtickets vergelijken om een goede deal te vinden.

Het belang van luchtcirculatie

Het is nu extra belangrijk geworden om te kijken hoe lucht in vliegtuigen stroomt en hoeveel CO2 er is.  Tijdens de pandemie zijn we erachter gekomen dat betere luchtcirculatie in vliegtuigen heel belangrijk is. CO2 kan de verspreiding van ziektes zoals COVID-19 bevorderen. Als we minder mondkapjes dragen, kan er meer CO2 in de lucht komen, waardoor dit soort ziektes zich makkelijker kunnen verspreiden. Het is dus een goed idee om de ventilatiesystemen in oudere vliegtuigen te verbeteren, en dat is iets waar de overheid de komende maanden en jaren naar gaat kijken.

Blijvende veranderingen in de ervaring van passagiers

Door de pandemie is de manier waarop passagiers hun reis ervaren veranderd. Het inchecken is anders geworden om lange wachtrijen te voorkomen, en nu wordt online inchecken en zelf je bagage afgeven belangrijker. Ook zijn er verbeteringen in de veiligheidscontroles en hygiënemaatregelen op vliegvelden en in vliegtuigen. Dit alles is bedoeld om passagiers meer vertrouwen te geven en hun ervaring op het vliegveld te verbeteren.

De toekomst van de luchtvaart

Na de corona pandemie is de luchtvaartindustrie blijvend veranderd. Het duurt nog wel even voordat alles weer normaal is, maar er zijn al veel dingen gebeurd om het veiliger en beter te maken. De ventilatiesystemen en gezondheidsmaatregelen zijn nog steeds superbelangrijk. De luchtvaart moet flexibel blijven en zich aanpassen aan dingen die we nog niet weten. Het is heel belangrijk dat ze blijven praten en samenwerken met mensen die risico’s kennen, zodat ze goed kunnen reageren op problemen die in de toekomst kunnen gebeuren. Dus, heeft COVID-19 de luchtvaart blijvend veranderd? Dat zeker. Er zijn ook nieuwe regels en plannen gemaakt om beter voorbereid te zijn op toekomstige pandemieën. Gelukkig kunnen we nu weer vliegen, maar het kost wel wat meer geld. Dat komt doordat vliegmaatschappijen extra kosten hadden vanwege de pandemie. But who cares?

← Qatar Airways hervat vluchten naar Ras Al Khaimah TUI fly gaat rechtstreeks op Tirana vliegen →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam