Transavia stopt met vluchten naar Berlijn

Transavia stopt met vluchten naar Berlijn

Slecht nieuws voor mensen die naar Berlijn willen vliegen. Vanaf 1 november vervalt de mogelijkheid om met Transavia naar deze fraaie hoofdstad van Duitsland te kunnen vliegen. Sinds twee jaar onderhield Transavia een vliegverbinding tussen Rotterdam-The Hague Airport en vliegveld Schönefeld. Maar liefst zes keer per week vliegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij nog van Rotterdam naar Berlijn. De laatste vlucht vertrekt op dinsdag 31 oktober om 19:20 uur naar Berlijn en komt daar om 20:35 aan. Het vliegtuig moet 40 minuten later weer vertrekken naar Rotterdam om daar om 22:35 uur te landen.

De reden dat Transavia met deze vluchten is dat men het vliegtuig nodig heeft om op routes naar Spanje in te zetten. Spanje is enorm populair op dit moment en de vraag naar vliegtickets naar Spanje neemt daarbij flink toe. Bedrijfseconomische motivaties hebben de route naar Berlijn dus om zeep geholpen. Voor Nederlanders die rechtstreeks naar Berlijn willen vliegen blijft de KLM als enige optie over. Zij vliegen dagelijks vanaf Amsterdam-Schiphol naar luchthaven Berlijn Tegel.

← Steeds meer mensen kiezen voor vakantie in eigen land Orkaan Irma bedreigt Caribisch gebied →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam