Steeds meer mensen kiezen voor vakantie in eigen land

Steeds meer mensen kiezen voor vakantie in eigen land

Waarom ver weg gaan terwijl je in ene prachtig land woont? Dat is iets wat steeds meer Nederlanders lijken te realiseren. Het vakantie vieren in eigen land wordt daardoor steeds populairder. Het lijkt erop dat de hoge vliegticketprijzen tijdens de schoolvakanties, de vele natuurrampen op buitenlandse bestemmingen en de filestress richting Europese vakantiebestemmingen er steeds meer mensen toe doet bewegen om hun vakanties in toenemende mate in Nederland te vieren.

Zo zie je de afgelopen 24 maanden een duidelijk groei in de verkoop van campers en caravans, waarvan een deel het land nooit of zelden verlaat. De campings in Nederland zitten steeds vaker vol dankzij Nederlandse toeristen die het eigen land aan het verkennen zijn. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen plekje in Nederland te kopen in de vorm van een stacaravan, een chalet of een tweede woning. Nu de huizenmarkt aantrekt en een stenen vakantiehuis steeds vaker financieel lastig wordt, zie je een duidelijke toename in de verkoop van chalets in Nederland. Navraag bij chaletverkoper Stekelbos.nl leert ons dat de vraag naar chalets dit jaar enorm hoog is. Er is redelijk veel beweging in de markt. Naast de levendige handel in tweedehands chalets is er vooral veel vraag naar nieuwe chalets. Deze tweede woningen zijn zelfs zo populair dat er een tekort aan het ontstaan is aan chaletparken.

De verwachting is dat er volgend jaar weer meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in Nederland. Dat de zomers wat wisselvalliger zijn dan die aan de Spaanse costa’s deert de mensen steeds minder. Men beseft goed dat je veel beter actief bezig kunt zijn bij temperaturen van 22-23 graden dan bij hitte van 30 graden of hoger.

← Orkaan Maria verwoest Dominica Transavia stopt met vluchten naar Berlijn →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam