Thailand voert toeristenbelasting in

Landen 21 feb 2023
Thailand voert toeristenbelasting in

Naarmate het toerisme weer dichter bij het niveau van voor de pandemie komt, zal Thailand vanaf 1 juni 2023 een nieuwe toeristenbelasting hanteren voor internationale bezoekers. De nieuw in te voeren toeristenbelasting zal 300 Thaise Baht bedragen voor reizigers die Thailand per vliegtuig binnenkomen. Voor reizigers die over land of over zee aankomen, bedraagt het tarief de helft, namelijk 150 Baht.

Met de huidige wisselkoersen zullen de meeste Europese reizigers het tarief nauwelijks merken. 300 Baht is ongeveer 8 euro en 150 Baht is zo’n 4 euro. De toeristenbelasting is inbegrepen in de kosten van de vliegtickets, zodat luchtreizigers bij aankomst niet hoeven te betalen. Gelukkig maar, want anders zouden de wachtrijen bij aankomst op een Thaise luchthaven niet meer te overzien zijn.Voor aankomsten over zee of over land is nog niet bepaald hoe reizigers de nieuwe vergoeding zullen betalen.

Reizigers die niet in Thailand overnachten – bijvoorbeeld passagiers van cruiseschepen of mensen met een korte overstap tussen twee vluchten – hoeven de vergoeding niet te betalen. Andere reizigers die zijn vrijgesteld van de vergoeding zijn kinderen jonger dan twee jaar, mensen met een Thaise werkvergunning, houders van diplomatieke paspoorten en Thaise onderdanen.

Gezien het grote aantal toeristen in Thailand zal de totale heffing naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan de ontwikkeling van toeristische attracties in het Zuidoost-Aziatische land. Thailand verwacht in 2023 30 miljoen bezoekers te ontvangen. Dat is driekwart van het aantal wat er vlak voor de coronapandemie naar Thailand kwam. Op basis van die 30 miljoen toeristen zou de nieuwe maatregel minstens 200 miljoen euro op moeten gaan leveren voor de Thaise staatskas.

Eerste Nederlandse reisorganisatie biedt weer reizen aan naar Syrië →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam