Eerste Nederlandse reisorganisatie biedt weer reizen aan naar Syrië

Landen 31 jul 2022
Eerste Nederlandse reisorganisatie biedt weer reizen aan naar Syrië

Voor het eerst sinds de burgeroorlog is er weer een reisorganisatie die reizen aanbiedt naar Syrië. Het Utrechtse reisbureau CultureRoad speelt hiermee in op een markt waar een steeds grotere behoefte is naar bijzondere reisbestemmingen. Vooral na de coronapiek stijgt het aantal aanvragen naar unieke en niet-alledaagse bestemmingen in een hoog tempo.

Syrië toen
Syrië was voor de burgeroorlog één van de meest populaire toeristenbestemmingen in het Midden-Oosten. Jaarlijks bezochten zo’n 6 miljoen toeristen het land. Plekken als Damascus, Palmyra, Aleppo en Crak des Chevaliers bleken bijzonder populair. Het toerisme kwam vanwege een burgeroorlog vrijwel direct tot stilstand. Terwijl veel bestemmingen lang bekendstonden als prachtige steden, werden ze nu ineens bekend vanwege een oorlog.

Syrië nu
Inmiddels is het alweer bijna 5 jaar relatief rustig in het overgrote deel van Syrië en krabbelt het toerisme langzaam weer op.
Rik Brinks, eigenaar van CultureRoad, ziet dan ook een stijgende behoefte onder reizigers om Syrië te bezoeken. “Vaak gaat het om mensen die graag willen ervaren hoe Syrië er nu voor staat. Jarenlang stond het land bekend als een toeristische hotspot en nu heb je de meeste plekken veelal voor jezelf. Ons nauwe contact met lokale en ervaren gidsen bewijst dat het mogelijk is om dit mooie avontuur aan te gaan.” Ook de inwoners van Syriërs staan weer open voor toerisme, merkt Brinks op: “Overal word je hartelijk ontvangen en zijn mensen nieuwsgierig en trots dat er weer toeristen naar hun land trekken. Natuurlijk, er is nog een weg te gaan, maar er zijn enorm veel prachtige plekken om te bezichtigen met zeer bekwame gidsen.”

Alternatieve bestemmingen
Naast Syrië merkt Brinks ook op dat er een algehele behoefte is naar avontuurlijke bestemmingen. “We merken sinds het einde van de laatste coronapiek dat veel reizigers bestemmingen willen bezoeken waar het massatoerisme nog niet is gearriveerd. Tijdens onze reizen kun je daadwerkelijk een foto voor je socials maken waar niet een hele menigte achter schuilt. En we merken dat reizigers op zoek gaan naar die ene onontdekte plek voor een echte unieke ervaring. De pandemie heeft dit verlangen nog meer aangewakkerd,” aldus Brinks.

← Thailand voert toeristenbelasting in Barbados viert terugkeer KLM →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam