Populair Thais strand tijdelijk dicht

Bestemmingen 14 feb 2018
Populair Thais strand tijdelijk dicht

Het populaire Maya Bay is veruit de belangrijkste toeristenattractie van Koh Phi Phi. Sinds het strand decor is geweest voor de Hollywoodkraker ‘The Beach’ is een bezoek aan Maya Bay bijna verplichte kost voor wie een rondreis door Thailand maakt. Dat heeft geresulteerd in dagelijks soms wel duizenden bezoekers die hier met kleurrijke longtailboats of met speedboten aankomen. Het sprookjesachtige strand  verandert daarom in de loop van de dag in een overbevolkte plek waar amper nog zand te zien is. Het strand ligt dan bezaaid met mensen en handdoeken.

De populariteit van Maya Bay eist door de grote toestroom van toeristen zijn tol op de natuur. Vooral het koraal heeft veel te lijden onder het vele bootverkeer dat hier dagelijks plaatsvindt. De autoriteiten hebben daarom de beslissing moeten nemen om het strand voor het publiek te sluiten. In eerste instantie gebeurt dat voor een periode van drie maanden. Mocht blijken dat een langere sluiting nodig is om het koraal enigszins te laten herstellen dan zal dat geschieden.

← Vanaf nu visumvrij naar China met Riksja Travel Binnenkort rookworst van de HEMA in Dubai? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam