Barbados viert terugkeer KLM

Landen 22 okt 2021
Barbados viert terugkeer KLM

Met een nieuwe rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol Amsterdam brengt KLM deze winter Barbados dichtbij. Op zaterdag 16 oktober wachtte de eerste vlucht op Grantley Adams International Airport een feestelijk onthaal. Toen de crew en de 153 passagiers – komend uit Nederland, Zweden, Italië en Spanje – van boord gingen, werden ze verwelkomd door de vrolijke klanten van de Zouave steelpanband van de Barbados Defense Force en ontvingen geschenken van het Europese BTMI Europe team.

Op zondag 17 oktober vond er een persconferentie plaats onder leiding van Senator Lisa Cummins, Minister of Tourism and International Transport waarbij tevens aanwezig waren Cor Stouten (Deputy Head of Mission for the Kingdom of The Netherlands), Anthony Gittens (Honorair Consul voor Nederland op Barbados), Claude Sarre (General Manager KLM Caribbean) en Anita Nightingale (Director BTMI Europe).

Gedegen duurzame samenwerking

In haar toespraak benadrukte Senator Cummins de positieve bijdrage die KLM levert aan de inspanningen van Barbados om haar positie in de Europese markt te verstevigen en het belang van deze nieuwe Europese gateway die helpt om de werkgelegenheid binnen het lokale toerisme, die als gevolg van de pandemie grotendeels stil is komen te liggen, weer vlot te trekken. De minister wees er ook op dat veiligheid en duurzaamheid net als bij KLM belangrijke doelstellingen zijn voor het toerisme op Barbados: “We willen de samenwerking met KLM verder ontwikkelen ter ondersteuning van die duurzaamheidsagenda. De nationale uitgangspunten die Barbados en Nederland in deze delen vormen een prachtige basis voor het intensiveren van de samenwerking op gebied van duurzaamheid binnen de internationale transportsector.”

KLM’s Claude Sarre noemde de vele hubs die KLM bedient en pleitte ervoor dat de BTMI bij de marketing van deze vluchten niet alleen naar Nederland te kijken, maar ook Frankrijk, Italië en Scandinavië in ogenschouw te nemen.

“Partnerships met erkende en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zijn belangrijk om de Europese markt voor Barbados weer te kunnen opbouwen”, voegde Anita Nightgale toe. In haar toespraak wees zij erop dat haar team de nieuwe vlucht sinds juni al bij 753 reisagenten onder de aandacht heeft gebracht.

Historisch moment

Naast deze exceptionele belangstelling is het ook een moment van historisch belang voor Barbados, daar KLM op 19 oktober 1938 als eerste commerciële luchtvaartmaatschappij wielen aan de grond zette op Seawell Airport. En nu – 83 jaar na dato – schrijft de airlines opnieuw geschiedenis met deze populaire vlucht van Amsterdam naar Barbados.

Barbados nu nog beter bereikbaar

KLM vliegt drie keer per week non-stop van Amsterdam naar Barbados, op maandag, donderdag en zaterdag. De vluchten worden uitgevoerd met KLM’s moderne, efficiënte vloot van Airbus A330-200 met aan boord 264 stoelen in drie klassen, waaronder business. De vlucht vertrekt van Amsterdam om 12.25 uur en landt op Grantley Adams International Airport om 16.45 uur lokale tijd. Het vluchtschema wordt uitgevoerd tot 31 maart 2022.

← Eerste Nederlandse reisorganisatie biedt weer reizen aan naar Syrië Testverplichting Aruba vervalt voor volledig gevaccineerden →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam