Supporters FC Twente bezoeken duurste steden

Steden 01 okt 2010
Supporters FC Twente bezoeken duurste steden

Voetballiefhebbers die hun club tijdens Europese uitwedstrijden steunen wachten met het oog op de verblijfskosten van hun reis gespannen op de loting. Van de Nederlandse clubs die actief zijn in Europa, bezoekt landskampioen FC Twente de duurste hotelsteden. Dat blijkt uit de Hotel Price Index™ (HPI) van boekingssite Hotels.com. FC Twente speelt in Londen (Tottenham Hotspur), Bremen (Werder Bremen) en Milaan (Internazionale). Twentesupporters die in elke speelstad een nacht in een hotel verblijven, betalen al met al gemiddeld €317 aan hotelkosten. Dat is ruim 20% meer dan hun Amsterdamse lotgenoten, die tijdens de drie uitwedstrijden in de groepsfase gemiddeld €262 aan hotelovernachtingen betalen. Ajax speelt in Madrid (Real Madrid), Auxerre (AJ Auxerre) en Milaan (AC Milan).

Londen duurste speelstad

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en FC Twente is wat hotelkosten betreft het duurste affiche uit de twee CL-poules met Nederlandse inbreng. In het tweede kwartaal van 2010 werd in Londen gemiddeld €129 voor een hotelkamer betaald. De kamerprijs steeg er met 14% ten opzichte van een jaar geleden. Reizigers kunnen in Londen voor €100 een kamer met gemiddeld 2.8 sterren boeken. Fans van Ajax tasten voor de uitwedstrijd tegen AC Milan het diepst in de buidel. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in de Italiaanse modestad bedraagt €105. Ook FC Twente bezoekt Milaan, zij nemen het op tegen stadsrivaal Internazionale. Voor €100 kan in Milaan een kamer met gemiddeld 3.6 sterren worden verkregen.

Europa League voordeliger

Meereizende supporters van de Nederlandse clubs die uitkomen in de Europa League betalen beduidend minder voor hotelovernachtingen. PSV en AZ spelen voornamelijk in relatief onbekende steden in het goedkopere Oost-Europa. FC Utrecht daarentegen reist af naar Liverpool, Napels en Boekarest. De domstedelingen zullen met gemiddeld €233 echter nog altijd ruim 35% minder betalen dan de supporters van FC Twente.

← Monte Carlo duurste hotelstad Trabants steeds zeldzamer in Berlijn →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam