Monte Carlo duurste hotelstad

Steden 14 okt 2010
Monte Carlo duurste hotelstad

Monte Carlo is de stad met de hoogste hotelkamerprijs ter wereld. Dat blijkt uit de Hotel Price Index™ (HPI) van boekingssite Hotels.com. Reizigers betaalden in het tweede kwartaal van 2010 gemiddeld €180 voor een kamer in Monte Carlo, een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De exclusieve stad in Monaco wordt in de lijst met duurste wereldsteden gevolgd door Genève en Rio de Janeiro. Vorig jaar was Abu Dhabi nog de duurste bestemming. Deze stad werd echter hard getroffen door de economische crisis en zakte daardoor af naar de tiende plaats op de ranglijst.  Net als in Monte Carlo steeg ook de hotelprijs in Genève. Reizigers betaalden er na een stijging van 7% gemiddeld €174 voor een hotelkamer. De Zwitserse stad is al jarenlang te vinden in de bovenste regionen van de lijst met duurste hotelsteden ter wereld.

Rio populair

Ondanks dalende bezoekersaantallen uit de eurozone steeg de hotelprijs in Rio de Janeiro met zelfs 22%. Rio werd met een gemiddelde kamerprijs van €166 de duurste bestemming buiten Europa. De stijging werd deels veroorzaakt door de kracht van de Braziliaanse Real, en deels door de groeiende populariteit van de kuststad onder Amerikanen. Hoewel Kaapstad niet tot de tien duurste steden ter wereld behoort, steeg de gemiddelde hotelprijs er het sterkst. De forse stijging van 35% was het gevolg van de wereldkampioenschappen voetbal, die afgelopen zomer in Zuid-Afrika werden georganiseerd. Tussen de tien sterkste stijgers bevinden zich geen steden uit de eurozone.

Abu Dhabi hard geraakt

In Abu Dhabi, vorig jaar nog de duurste bestemming ter wereld, daalde de hotelprijs met 29% het sterkst. De daling werd deels veroorzaakt door een toenemend aanbod van hotelkamers na de komst van nieuwe hotels, en deels door een afname van het aantal reizigers naar de stad als gevolg van de economische crisis. Ook in buurstad Dubai daalde de hotelkamerprijs met 16% zeer sterk.

IJsland

In Europa werd Reykjavik hard getroffen door de hinder van de aswolk. De kamerprijs daalde er met 22% naar gemiddeld €78.

← Waarom Berlijn de beste keuze is voor een stedentrip Supporters FC Twente bezoeken duurste steden →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam