Stranden Benidorm tijdelijk dicht vanwege kwallen

Stranden Benidorm tijdelijk dicht vanwege kwallen

Afgelopen zondag hebben de autoriteiten een tijdelijk zwemverbod ingesteld bij de Poniente en Levante stranden in Benidorm. Reden hiervoor was de aanwezigheid van de ‘superkwal’ die bekend staat als Portugees oorlogsschip. Officieel is het geen kwal, maar een kolonie van poliepen. Een steek van deze kwal is erg pijnlijk en kan een shock of in het ergste geval de dood ten gevolge hebben.

De actie werd ondernomen nadat zeven zwemmers in Benidorm in aanraking waren gekomen met dit uitermate vervelende beest. De hulpdiensten hebben vervolgens op het water gecontroleerd op de aanwezigheid van Portugese oorlogsschepen voordat de wateren weer vrijgegeven werden.

Het is dit jaar nogal raak met het aantal van deze kwallen die in de wateren rond Spanje gesignaleerd wordt. Begin juni is er in Alicante een vrouw in het ziekenhuis opgenomen nadat ze door een Portugees oorlogsschip was gebeten (of gestoken?). In mei werd er via de media al gewaarschuwd voor de aanwezigheid van deze kwallen in de wateren rond Mallorca en Ibiza.

Wie een blauwpaarse kwal ziet en betoverd raakt door de schoonheid die kan maar beter maken dat hij of zij rechtsomkeert maakt. De tentakels, die wel vele meters lang kunnen worden, kunnen je lelijk te grazen nemen. Verlaat direct het water en waarschuw de strandwacht of lokale autoriteiten.

← Meer Nederlandse toeristen slachtoffer van dengue Corendon en Sunweb worden familie →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam