Corendon en Sunweb worden familie

Corendon en Sunweb worden familie

Al jarenlang beconcurreren touroperators Sunweb en Corendon elkaar op de vakantiemarkt en nu worden deze twee merken familie van elkaar. Oprichter Atilay Uslu heeft Corendon aan de Zweedse investeerder Triton verkocht, dat sinds vorig jaar ook al eigenaar is van de Sunweb Group. Hiermee krijgt Triton een nog groter aandeel van de Nederlandse reismarkt in handen. Volgens de berichten die op dit moment op internet verschijnen vallen de luchtvaartmaatschappijen in Turkije en Malta en de hotels van Corendon Hotels & Resorts buiten deze opvallende deal.

Het is de bedoeling dat Sunweb en Corendon als aparte merken door blijven gaan. Dus voorlopig geen Sundon of Corenweb . Wel achten wij de kans groot dat Sunweb-klanten in Corendon-vliegtuigen zullen stappen. Nu gebruikt Sunweb op grote schaal vliegtuigen van Transavia om hun klanten naar Spanje, Griekenland en andere bestemmingen te brengen. Voor de toekomst biedt deze verkoop natuurlijk mogelijkheden om de bedrijven op verschillende vlakken samen te laten werken en misschien uiteindelijk wel onder één naam verder te gaan. We hebben dit natuurlijk meer gezien. Holland International en Arke werden TUI en bij reisgigant Thomas Cook zijn de merken Thomas Cook en Vrij Uit op de Nederlandse markt verdwenen, zodat alles door kon gaan onder de paraplu van Neckermann.

← Stranden Benidorm tijdelijk dicht vanwege kwallen Kaarten voor Colosseum deze zomer lastig te verkrijgen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam