Ruim 3 miljoen Nederlanders er op uit in meivakantie

Vakantie 27 apr 2010
Ruim 3 miljoen Nederlanders er op uit in meivakantie

De komende week gaan naar schatting 3,25 miljoen Nederlanders vakantie vieren tijdens de meivakantie. Dat is een kwart miljoen meer dan vorig jaar. Dit meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is overigens optimistischer dan de ANWB. De ANWB liet vorige week nog weten dat circa 2 miljoen Nederlanders er tussen uit gaan tijdens de meivakantie.

Twee weken meivakantie

Vrijdag 30 april begint de meivakantie en duurt officieel tot en met zondag 9 mei. Door de gunstige verdeling van de vrije dagen hebben veel scholen zelfs vrij tot en met zondag 16 mei. Waarschijnlijk zullen Nederlanders dit jaar dus verspreider op vakantie gaan.

Nederland blijft populair

Circa de helft van de vakanties zullen, net als vorig jaar, waarschijnlijk in eigen land worden doorgebracht. Bungalowvakanties in eigen land zijn erg populair, maar ook de (sta)caravan. De andere helft van de vakantiegangers gaat waarschijnlijk naar het buitenland.

Verkeershinder

Woensdag 28 april verwacht de ANWB dat de avondspits drukker zal zijn. Ook donderdagmiddag 29 april verwacht met extra drukte. De drukte wordt met name verwacht op de wegen naar de Veluwe (A1/A50), Drenthe (A28), rond Arnhem (A12/A150) en de wegen naar het zuiden (A2/A27).

← Uitverkoop in de reisbranche Lastminute seizoen is begonnen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam