Uitverkoop in de reisbranche

Vakantie 02 jun 2010
Uitverkoop in de reisbranche

Pakketreizen worden door verschillende factoren steeds goedkoper aangeboden. Stakingen in Griekenland, de aswolk, het WK, onrust in Thailand en de stijging van de dollar hebben allemaal een negatieve uitwerking op de reisbranche.

Griekenland

De populaire vakantiebestemming Griekenland is deze zomer minder in trek dan vorig jaar. De stakingen in het land schrikken toeristen af. Ondanks dat de stakingen zich op het vaste land bevinden, vinden reizigers het toch een risico om één van de Griekse eilanden te bezoeken. Bestemmingen als Corfu, Kreta en Rhodos lopen niet zo hard als gebruikelijk en worden daarom flink aangeprezen.

Aswolk

De aswolk heeft voor veel problemen gezorgd en dat is ook aan het aantal boekingen te zien. In april was er een daling te zien in het aantal boekingen van zomervakanties te opzichte van vorig jaar. We kunnen nog wel jaren last hebben van de aswolk en er is ook kans dat er nog andere vulkanen in IJsland uitbarsten. Sommige willen hun vakantie niet laten bederven door de sluiting van het luchtruim ten gevolge van de aswolk. Zij kiezen voor zekerheid en gaan daarom met de auto op vakantie.

WK

Het WK zet de reisbranche ook nog eens op zijn kop. Tijdens het WK zullen mensen vrij nemen en extra geld uitgeven. Hoe langer Oranje deel zal nemen aan het WK, des te minder geld en vrije dagen met overhoudt voor de vakantie. Een snelle uitschakeling van Oranje zal voor de reisbranche dus gunstiger zijn.

Onrust in Thailand en stijging dollar

De politieke onrust in Thailand heeft ook een negatief effect voor de reisbranche. Verder word de dollar ook steeds duurder, wat natuurlijk niet gunstig is voor de toerist.

← Verslaafd aan zon Ruim 3 miljoen Nederlanders er op uit in meivakantie →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam