Lastminute seizoen is begonnen

Vakantie 26 apr 2010
Lastminute seizoen is begonnen

Het zomerseizoen 2010 is van start gegaan voor veel Europese zonbestemmingen. De vliegtuigen vertrekken inmiddels alweer massaal naar populaire vliegstemmingen zoals Griekenland, Turkije en Cyprus. Omdat niet elke reis verkocht is en vliegtuigen niet helemaal afgeladen naar het zuiden vertrekken zijn nu de eerste last minute aanbiedingen te vinden voor een groot aantal leuke bestemmingen. Vooral voor de tweede helft van mei kun je op dit moment al zeer goedkope lastminutes boeken. Het is dan nog steeds voorseizoen en de meivakantie zit er dan voor de scholieren op.

Temperatuur

Als je een lastminute naar de zon boekt dan moet je wat betreft Europa zeker oplettend zijn als het aankomt op het weer. Hoewel Zuid-Europa al flink opgewarmd is heb je nog niet overal te maken met stabiel zomers weer. Sommige regio’s hebben nog te kampen met koele avonden en af en toe een flinke regenbui. Iets wat door veel mensen onderschat wordt is het feit dat het zeewater op de meeste plekken nog aan de frisse kant is. Bij een luchttemperatuur van 28 tot 30 graden is zeewater van twintig graden niet serieus warm te noemen. Op de site klimaatinfo kun je zien wat voor weer het gemiddeld is op een groot aantal bestemmingen en ook wat de zeewatertemperatuur is.

Populaire lastminute bestemmingen

Als je op niet al te grote vliegafstand een leuke lastminute vakantie wilt scoren dan moet je vooral kijken naar de Canarische Eilanden, Egypte en Griekenland. Wie een beetje goed zoekt kan voor enkele honderden euro’s per persoon een geweldige zonvakantie hebben in een leuk hotel of appartement.

← Ruim 3 miljoen Nederlanders er op uit in meivakantie Gratis naar Griekenland →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam