Nederlanders zetten gezonde levensstijl voort op vakantie

Overig 15 nov 2018
Nederlanders zetten gezonde levensstijl voort op vakantie

De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Men eet bewuster, beweegt vaker en slaat adviezen over wat goed of slecht voor de gezondheid is steeds minder vaak in de wind. Men ziet dat de vitaliteit van vijftigers, zestigers, zeventigers en zelfs tachtigers steeds meer toeneemt. Dit soort positieve voorbeelden opent de ogen van een toenemende groep mensen. Minder vlees eten, voorzichtig zijn met zout, niet teveel alcohol, voldoende ontstressen, op zijn tijd bewegen en andere mogelijkheden om gezonder te leven dringen steeds meer in ons dagelijks leven door. Wat je nu ziet is dat men dat ook steeds meer doortrekt naar de vakanties.

De tijd dat vakantie vooral een periode is waarbij je met alle vaste ‘regels’ breekt, lijkt voor steeds meer mensen verleden tijd te zijn. Hoe jammer is het om elf maanden op de lijn te letten om je vervolgens in twee of drie weten op vakantie letterlijk vol te vreten en te zuipen? Waarom zou je de goede gewoonte om een flink stuk te wandelen, lekker hard te gaan lopen of op een andere manier aan beweging of sport te doen ook niet lekker voortzetten als je op vakantie bent. Juist door een gezonde levensstijl mee te nemen op vakantie kun je het maximale uit je vakantie halen. Je bent fitter, gelukkiger en gezonder.

Wie bijvoorbeeld regelmatig een goede wandeling maakt op de vakantiebestemming die laadt de interne batterij helemaal op. Ook maakt je lichaam een dosis natuurlijke vitamine D aan door het zonlicht. Dat geldt natuurlijk voor alle buitenactiviteiten in de zon.

Ook qua slaappatroon lijkt het erop dat het nachtbraken en lang uitslapen steeds meer op z’n retour is. Zelfs onder de jeugd neemt het aantal echte stapvakanties af en kiezen jongeren vaker voor een leuke mix van strand, cultuur en zeker ook het land ontdekken waar je op dat moment bent. De nieuwe generatie is nieuwsgierig van aard. Daar hoort bijtijds opstaan bij. Om dat moment van de dag wat minder pijnlijk te maken is de trend dat men ook op meer normale tijden naar bed gaat. Het geradbraakt opstaan na een lange nacht op de vakantiebestemming is voor steeds minder mensen een vanzelfsprekendheid.

Je merkt dat de horeca op vakantiebestemmingen steeds beter inspeelt op de gezonde trend. Je kunt op steeds meer plekken lekker en gezond eten. En dat hoeft niet altijd een salade te zijn. Binnen de lokale keukens zijn er voldoende andere gezonde alternatieven te vinden voor een vinden voor de vette hap.

← Op vakantie met de fiets vs de auto Toeristen vergeten vaak essentiële zaken in te pakken →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam