Toeristen vergeten vaak essentiële zaken in te pakken

Overig 17 aug 2018
Toeristen vergeten vaak essentiële zaken in te pakken

Nederlanders reizen de laatste jaren steeds meer en steeds vaker. Je zou denken dat door de toenemende ervarenheid in reizen de kans kleiner wordt dat men iets vergeet in te pakken voor de vakantie. Het tegendeel blijkt waar te zijn blijkt uit rondvraag door ons onder verschillende reizigers. Men maakt steeds minder vaak gebruik van een inpaklijstje, waardoor er al snel iets vergeten wordt. Vaak denkt men ook van ‘dat koop ik wel even als ik daar ben’ terwijl ze geen rekening houden met het feit dat je niet overal zomaar alles kunt kopen wat je nodig hebt.

Tijdens onze rondvraag kwamen de volgende zaken regelmatig voorbij als vergeten dingen tijdens het inpakken:

  • Wie iedere dag medicijnen slikt die zal ze niet zo snel vergeten, maar het zijn juist de mensen die incidenteel medicijnen nodig hebben die er niet bij stil staan om ze mee te nemen. Denk hierbij aan middelen tegen allergieën, migraine, jicht en andere ziektes/aandoeningen die zich niet continu voordoen.
  • Dragers van contactlenzen maken regelmatig twee fouten. Ten eerste om te vergeten extra contactlenzen en/of lenzenvloeistof mee te nemen. Ten tweede stopt men soms te grote verpakkingen lenzenvloeistof waardoor deze bij de veiligheidscontrole in beslag genomen wordt. Het resultaat is dat je zonder de nodige vloeistof op reis moet. Tip: bij eyelens.nl kun je lenzenvloeistof kopen die in speciale reisverpakkingen zit, zodat je ze deze in je handbagage mee kunt nemen.
  • Een smartphone is natuurlijk een geweldige reisgenoot. Je kunt ermee internetten, e-mailen, video’s kijken, spelletjes doen, muziek luisteren en natuurlijk je vakantieherinneringen vastleggen. Jammer alleen als je batterij leeg is en je vergeten bent je oplader mee te nemen. Dat schijnt regelmatig te gebeuren.
  • Heb je een digitale camera bij je dan heb je geheugenkaartjes nodig. Je zou de eerste niet zijn die dat vergeet. Ook de oplader van de accu en een reservebatterij (handig als je veel fotografeert) gaat regelmatig niet mee op reis.
  • De zonnebril is een vaak vergeten reisattribuut. Als je naar Spanje of Griekenland reist is dat geen probleem, want daar kun je een zonnebril op iedere straathoek kopen. Als je op safari gaat in Botswana, Namibië of Zambia dan kan het wat lastiger zijn om onderweg een goede zonnebril aan te schaffen.
  • Ga je ervan uit dat je overal zomaar geld op kunt nemen uit een geldautomaat dan is het vervelend als je dat bij aankomst niet meteen lukt en je vergeten bent om voldoende contant geld mee te nemen om in ieder geval de eerste paar dagen door te komen.
  • Voor sommige exotische bestemmingen moet je naast je paspoort ook je gele vaccinatieboekje bij je hebben om bijvoorbeeld aan te tonen dat je je vaccinatie tegen gele koorts hebt gehad.

Dit is slechts een greep van wat wij te horen hebben gekregen van spullen die mensen vergeten zijn in te pakken voor een reis. Wil je voorkomen dat je iets essentieels vergeet voor je vakantie? Maak dan een goede inpaklijst. Er zijn verschillende websites die je uitstekend daarbij kunnen helpen.

← Nederlanders zetten gezonde levensstijl voort op vakantie De mooiste vakantiefoto's maak je met een drone →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam