Gratis naar Griekenland

Vakantie 22 apr 2010
Gratis naar Griekenland

Griekenland is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws geweest vanwege de economische situatie die niet echt gunstig te noemen is. Andere landen uit de Europese Unie moeten bijspringen om te voorkomen dat deze lidstaat over het randje gaat en de financiële afgrond induikelt. Onlangs werd bekend gemaakt dat er maar liefst 30 miljard euro geleend gaat worden aan de Grieken om ze te helpen hun zaakjes op orde te brengen.

Er is een methode om de Grieken zonder al te veel kosten een flinke financiële boost te geven. Over heel de wereld zijn er voldoende vliegtuigen te vinden die momenteel niet of slechts beperkt gebruikt worden. De crisis heeft het aantal vluchten doen afnemen waardoor er her en der vluchtcapaciteit in te kopen is. De Europese Unie zou in samenwerking met hun grootste luchtvaartmaatschappijen een soort van tijdelijke luchtvaartmaatschappij in het leven moeten roepen. Hiervoor worden vliegtuigen geleased die nu te weinig vlieguren maken en personeel tijdelijk ingehuurd van de bestaande Europese luchtvaartmaatschappijen.

Gratis naar Griekenland vliegen

De tijdelijke luchtvaartmaatschappij “EU Airways” moet gratis vluchten naar Griekenland aanbieden aan iedereen die in 2009 aantoonbaar buiten de Europese Unie op vakantie is geweest. Vorig jaar een all-inclusive vakantie geboekt in Turkije of Egypte? Dan mag je dit jaar gratis naar Griekenland op vakantie. Een tweede voorwaarde is dat je accommodatie rechtstreeks in Griekenland moet boeken zodat de eigenaren van de accommodaties de volledige omzet vangen in plaats dat deze flink afgeroomd wordt door de reisorganisaties in Nederland.

Geld naar Griekenland

Door de mensen rechtstreeks te laten boeken in Griekenland voorkom je dat er geld elders blijft hangen. De inkomsten uit toerisme in Griekenland zullen hierdoor flink toenemen en het mooiste is dat dit vrijwel allemaal geld is dat anders naar buiten de Europese Unie zou verdwijnen. Op die manier geef je de Grieken een enorme financiële impuls waarbij de investering door de Europese Unie beperkt blijft. De gratis vluchten zullen een fractie van 30 miljard euro kosten en een groot deel van die kosten bestaan uit operationele kosten die aan bedrijven in Europa betaald worden. Een groot deel van de Griekse bevolking profiteert van deze opzet. Omdat de inkomsten in het toerisme groeit stijgen de overheidsinkomsten uit belastingen direct. Tevens zal het aantal werklozen afnemen of minder snel groeien.

Gevolgen voor reisorganisaties

Voor de reisorganisaties zal een dergelijk plan zorgen voor nadelige effecten. De omzet zal lager zijn omdat een deel van de mensen zal kiezen voor de deels gratis vakantie naar Griekenland. Een groot deel zal echter toch blijven kiezen voor de georganiseerde reizen buiten Griekenland en ook naar populaire Griekse bestemmingen zoals Kreta en Rhodos zal er voldoende animo blijven van all-inclusiveklanten. De voorwaarde dat er een bewijs moet zijn van een vakantie buiten de E.U. in 2009 om in aanmerking te komen zal ervoor zorgen dat er voldoende klanten toch via de reguliere weg zullen boeken.

Promotie

Dit plan levert niet alleen geld op wat anders naar buiten de Europese Unie zou verdwijnen, het is ook een uitstekende promotie voor Griekenland. Een deel van de mensen die gebruik zullen maken van dit aanbod gaat waarschijnlijk voor de eerste keer Griekenland bezoeken. De kans is groot dat als ze een positieve ervaring gaan hebben met dit prachtige vakantieland ze in de toekomst vaker naar Griekenland op vakantie zullen gaan.

← Lastminute seizoen is begonnen Griekenland wordt vooral via specialisten geboekt →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

5 reacties

  1. Marcos
    22 april 2010 om 08:17

    Superidee. Iedereen lekker naar Griekenland en laat die all-in kolossen in Turkije maar eens financiële pijn leiden.


  2. Ayaan Ali Bali
    22 april 2010 om 08:20

    Kunnen die Grieken hun eigen problemen niet oplossen? Gokken, zuipen, belasting ontduiken en toeristen jarenlang uitzuigen. Op het moment dat zulk gedrag misgaat handje ophouden bij de andere lidstaten… walgelijk. Laat die Grieken hun eigen puinhoop maar opruimen.


    • Monique
      9 februari 2011 om 15:27

      Dit is het gevolg van jarenlang mismanagement, waar de EU alles vanaf wist. Wel criteria opstellen, maar geen controle? Laten we alsjeblief de hand in eigen boezem steken zeg. En dan Nederland die alle banken hier zo nodig moest redden en vervolgens heeft mijn overbuurman van mijn centen weer een extra dikke bonus gekregen van diezelfde banken!!! Slap stelletje hier in den Haag.

      Oh ja en nog even deze:

      Aan wie gaan al onze subsidies en mijn belastingcenten hier ook alweer op??? Kijk even in je directe omgeving, ook zo’n slechte jeugd gehad?!

      Sterkte!!!


  3. Freek
    23 april 2010 om 13:36

    All inclusive klantjes die ineens op eigen houtje hun eigen vakantie gaan regelen, is geen reele gedachten.

    En rechtsreeks boeken bij de Grieken …. . Klinkt nobel hoor, maar het is vragen om problemen. Veel Grieken nemen het niet zo nauw met hun omschrijvingen van hun hotel of vakantiehuisje. Je neemt een behoorlijke gok of de verwachtingen die je van de eigenaren wel overeenkomen met de realiteit … ..

    Boek je bij een Nederlandse reisorganisatie dan kun je daar terecht met je klachten. Griekse eigenaren geven echt geen geld terug als je accommodatie rampzalig was. Ook de betalingen aan reisorganisaties zijn “safe” en meestal gegarandeerd door SGR.

    Reisorganisaties helpen veel Grieken juist aan klandizie en zorgen ervoor de eigenaar op tijd betaalt krijgt. Zonder deze reisorganisaties zouden veel hotels e.d. leeg staan of allang failliet zijn.

    De schrijver van dit artikel heeft geen benul van de werkelijkheid. Dat is wel duidelijk … .


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam