Canarische Eilanden ongekend populair deze winter

Winterzon 15 sep 2022
Canarische Eilanden ongekend populair deze winter

Na een bijna normaal zomerseizoen, zit er een druk winterzonseizoen aan te komen. Op dit moment wordt er nog volop vertrokken naar Zuid-Europese bestemmingen zoals Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje en Portugal. Daar kun je op dit moment genieten van veel zon en temperaturen die meestal boven de 25 graden en geregeld boven de 30 graden liggen. Over ruim een maand komt aan het zomerseizoen een einde. Wie van lekker weer wil genieten, die zal dan moeten gaan kijken naar geschikte bestemmingen voor een winterzonbestemming. De grote hit deze winter? De Canarische Eilanden!

Volle vliegtuigen richting de winterzon

Wie rond de feestdagen naar de winterzon wil vliegen, die zal diep in de buidel moeten tasten. De meeste vluchten richting populaire winterzonbestemmingen zoals Curaçao, Bonaire, Kaapverdië en de Canarische Eilanden zijn nu al ver volgeboekt. De laatste tickets worden tegen de hoofdprijs aangeboden. Wie wat flexibeler is wat betreft de reisperiode, die kan op andere momenten nog tegen leuke tarieven naar de winterzon vliegen. Als je nu vluchten naar Tenerife met Transavia zoekt, dan kun je nog enkele data in november en december vinden waarbij je voor slechts 44 euro (*) naar vanaf Amsterdam naar Tenerife kunt vliegen. Vanaf Eindhoven zijn er vliegtickets naar Tenerife beschikbaar vanaf 49 euro (*).

Waarom de Canarische Eilanden?

Het is niet voor niets dat de Canarische Eilanden zo populair zijn deze winter. De vliegafstand is prima te doen (je vliegt in ongeveer 4,5 uur naar een van de eilanden), het weer is bijna gegarandeerd lekker en de prijzen voor de horeca zijn er nog prima te doen. Met de huidige energieprijzen is een winterzonvakantie op Tenerife, Gran Canaria of een van de andere eilanden bijna voordeliger dan thuisblijven. Omdat de Canarische Eilanden tot Europa behoren, gelden er geen reisrestricties.

Wat te doen op de Canarische Eilanden?

De meeste toeristen vliegen naar de Canarische Eilanden om te genieten van de zon, het zwembad en de zee. Het is misschien niet alle dagen warm genoeg om te zonnebaden of te zwemmen, maar het is in ieder geval warmer en zonniger dan in Nederland. Prima weer dus om aan de winterblues te ontkomen. De Canarische Eilanden lenen zich verder prima voor uitstapjes, Ga de vulkanische landschappen bekijken, bezoek pittoreske dorpjes of leef je uit tijdens tal van activiteiten. Zo leent het weer zich prima voor wandeltochten of rondjes op de fiets. Het water biedt tal van mogelijkheden naast het zwemmen. Je kunt gaan surfen, met de jetski op pad gaan of mooie boottochten maken waarbij je dolfijnen of walvissen kunt spotten.

Dat juist de Canarische Eilanden deze winter zo’n hit zijn, zal je toch niet verbazen als je ziet wat de mogelijkheden zijn?

(*) prijs voor een enkele reis, per persoon, exclusief boekingskosten en eventuele transactiekosten

De top 10 winterzonbestemmingen van 2019 →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam