Directe vlucht naar het westen van Bretagne

Bestemmingen 11 apr 2019
Directe vlucht naar het westen van Bretagne

Vanaf april 2019 komt het uiterste westen van Bretagne een beetje dichterbij: dankzij een directe vlucht naar Brest sta je binnen twee uur op Bretonse bodem.
Het uiterste westen van Bretagne is best een stuk rijden vanaf Nederland. Voor wie niet zoveel tijd (of zin!) heeft om lang in de auto te zitten, maar wel dit prachtige gebied wil ontdekken, is er goed nieuws: vanaf april 2019 vliegt de maatschappij HOP! van Air France direct van Amsterdam naar Brest. Driemaal per week vliegt de maatschappij in minder dan 2 uur naar dit westelijke puntje van Frankrijk. De stad Brest is een perfect vertrekpunt voor een rondreis over het Franse schiereiland en heeft ook zelf veel te bieden.

Mooie uitvalsbasis

De stad Brest zelf is een bezoek waard om haar levendige sfeer, de haven, de kabelbaan en culturele wijk. Liefhebbers van de oceaan kunnen hier een bezoek brengen aan Océanopolis. Dit oceanisch ontdekkingspark is in Europa uniek in zijn soort en herbergt enorme aquariums met bijzondere zeedieren en een zeehondenkliniek.
Brest biedt tevens een mooie uitvalsbasis om de westelijke punt van Bretagne te verkennen. In dit gebied is de concentratie vuurtorens het grootste van heel Europa. Een aanrader is dan ook om hier -met de fiets of auto- de vuurtorenroute te volgen.

Ook kun je de boot nemen en een bezoek brengen aan de eilanden Molène en Ouessant, gelegen in het eerste Franse natuurpark op zee, de “Mer d’Iroise”. De boottocht is al een beleving op zich als je door de prachtige omgeving vaart, met uitzicht op de Pointe Saint-Mathieu, slingert om de vuurtorens op zee en onderweg talrijke bijzondere (zee)vogels spot. Met een beetje geluk zie je onderweg zelfs dolfijnen en zeehonden.

← In acht stappen Europa door Oostenrijk ongekend populair →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam