Oostenrijk ongekend populair

Bestemmingen 08 feb 2019
Oostenrijk ongekend populair

Oostenrijk doet het momenteel heel erg goed als vakantiebestemming Als je kijkt naar de Nederlandse toeristen dan heeft Oostenrijk in 2018 zelfs een recordjaar gedraaid. In totaal waren de Nederlanders goed voor maar liefst 10 miljoen overnachtingen in één jaar. Dat blijkt uit de cijfers die de toeristische dienst van het Alpenland deze week naar buiten bracht. Zowel het zomerseizoen als het winterseizoen waren erg goed. In de winter arriveerden er maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders die samen goed waren voor meer dan 6 miljoen overnachtingen. Het zomerseizoen deed het ook erg goed met bijna een miljoen aankomsten en ongeveer vier miljoen overnachtingen. Oostenrijk is één van de weinige bestemmingen die het zowel in de zomer als in de winter erg goed doen als vakantiebestemming. Het is een echte vierseizoenenbestemming.

De verwachtingen voor 2019 zijn hooggespannen. Mogelijk dat dit jaar nieuwe records zal opleveren wat betreft het toerisme. De afgelopen decembermaand zorgde al voor bijna 8% meer aankomsten en bija 15% meer overnachtingen dan dezelfde maand daarvoor. De officiële cijfers van januari 2019 zijn nog niet beschikbaar, maar het lijkt erop dat ook die maand een record aantal Nederlanders hun wintersport in Oostenrijk beleefd hebben.

← Directe vlucht naar het westen van Bretagne Bezoekers Amerika vragen ESTA te laat aan →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam