De voordelen van een all-inclusive vakantie

Vakantie 21 jul 2021
De voordelen van een all-inclusive vakantie

Het regelen van je vakantie kan een hoop gedoe zijn. Vliegtickets, hotel, restaurants, activiteiten. Maar bij een all-inclusive vakantie is al het werk al voor je gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is achterover leunen en genieten van je vakantie. Twijfel je nog? Of ben je niet helemaal overtuigd? Dan zetten we de 4 belangrijkste voordelen van een all-in vakantie hier voor je op een rij.

Verzekerd van een goede reis

Wil je zeker weten dat je goed verzekerd op reis gaat? Sluit dan voor vertrek een  reisverzekering af. Als je op vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt, dan worden de kosten voor alle praktische hulp vergoed.

Ook een annuleringsverzekering is handig. Als je reis niet door kan gaan of je vlucht geannuleerd wordt, dan krijg je hiermee meestal je gemaakte reiskosten terug.

Voordeel 1: Je hebt geen onverwachte uitgaven

De naam zegt het al: bij een all-inclusive vakantie is alles (of in ieder geval het meeste) inbegrepen. Vaak hoef je dus niet te betalen voor je reis en mogelijke transfer, de accommodatie, het eten en drinken (waaronder alcoholische drankjes en snacks) en de activiteiten van het hotel. Ook biedt de locatie vaak allerlei gratis faciliteiten aan, zoals zwembaden en een sportschool.

Wel raden we je aan om voordat je boekt goed door te lezen wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs van het arrangement. Elke accommodatie mag namelijk zelf bepalen welke dingen ze gratis aanbieden. Door dit te checken weet je precies wat je voor je geld krijgt.

Voordeel 2: Je hoeft niet na te denken over geld

Omdat je van tevoren exact weet wat je kwijt bent aan je reis, weet je ook dat je je portemonnee op vakantie (bijna) nooit hoeft te trekken. Van cocktails tot champagne uit de minibar: je kunt er gerust nog eentje nemen zonder dat het je ook maar een cent extra kost. Genieten zonder geldzorgen dus.

Voordeel 3: Je zit in een luxe verblijf

Accommodaties die een all-in arrangement aanbieden zijn meestal hotels of resorts waar je volop in luxe kan baden. All-inclusive resorts hebben vaak praktisch alles wat je maar nodig kan hebben. Zo zijn er meestal wel één of meerdere zwembaden binnen handbereik. En als je jezelf even wil vertroetelen met me-time, dan hoef je alleen maar de spa of wellness van de locatie binnen te wandelen.

Voordeel 4: Allerlei (kindvriendelijke) activiteiten

Elke dag weer bedenken wat jullie gaan zien en doen? Echt niet! In een all-in resort is al zoveel te doen, dat zowel jij als je kids of vrienden zich geen seconde zullen vervelen. In het hoogseizoen heeft de accommodatie bijna altijd wel entertainment of een animatieprogramma voor kinderen. En jij kunt zelf gratis meedoen aan diverse (sport)activiteiten en workshops, zoals dansavonden en volleybalwedstrijden.

← Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties Op vakantie deze zomer? Alles wat je wilt weten over glamping! →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam