Op vakantie deze zomer? Alles wat je wilt weten over glamping!

Vakantie 26 mei 2021
Op vakantie deze zomer? Alles wat je wilt weten over glamping!

Heb jij plannen om deze zomer weer eens lekker op vakantie te gaan? Dit is natuurlijk heerlijk, want zo kun je er even lekker tussenuit. Of je nu in Nederland of in het buitenland op vakantie gaat, je kunt een mooie tijd tegemoet gaan. Als je op vakantie gaat kun je ervoor kiezen om te gaan kamperen of om bijvoorbeeld in een mooi hotel te verblijven. Echter is er nu ook een andere verblijfmogelijkheid heel populair: glamping. Wat dit precies is en waarom het een goede optie kan zijn voor jouw vakantie? Je leest het in dit artikel!

Wat is glamping?

Het woord glamping is ontstaan uit de combinatie van de Engelse termen glamour of glamorous camping. Met glamping bedoelen we kamperen, maar dan met de luxe van thuis. Je zit hiermee dus een beetje tussen kamperen en verblijven in een hotel in. Heb je al vaker gekampeerd? Dan weet je als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. Het gesjouw van alle spullen en het opzetten van de tent bijvoorbeeld. Dit is vast niet je favoriete klusje. Als je kiest voor glamping, kun je dit achterwege laten. Bij glamping is het namelijk zo dat er al volledig uitgeruste tenten voor je klaarstaan op locatie. Deze luxere tenten bevatten zowat alles dat je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld kijkt bij Villatent, zijn de tenten voorzien van eigen meubilair, een eigen keuken en eigen sanitair. Waar je normaal gesproken bij kamperen zowat je hele inboedel meeneemt, hoeft dit bij glamping dus niet. Dit kan een groot voordeel zijn. Het kan jou namelijk flink wat tijd en moeite besparen, waardoor jouw vakantie vrijwel direct kan beginnen!

Voordelen van glamping

Waarom je voor glamping zou kunnen kiezen voor jouw volgende vakantie? Omdat het een flink aantal voordelen heeft. Ten eerste bespaar je met glamping veel tijd. Bij het inpakken al bespaar je hier tijd mee, omdat je niet meer aan alles hoeft te denken. Bovendien hoef je niet al je spullen meer mee te sjouwen en heb je jouw bagage ook weer binnen no time uitgepakt. Ook het koken wordt jou een stuk makkelijker gemaakt bij glamping. Als je vaker gekampeerd hebt weet je vast als geen ander dat koken af en toe best een gedoe kan zijn. Dit is bij glamping verleden tijd, want deze tenten zijn voorzien van een complete keuken. Misschien wel het allerfijnste: eigen sanitair. Veel glampings bevatten een tent met eigen sanitair. Dit betekent dat je niet meer met je eigen wc-rol over de camping hoeft te lopen en gewoon gebruik kunt maken van jouw eigen sanitair.

Waar kun je naartoe?

Glamping wordt steeds populairder. Daarom wordt het ook steeds meer aangeboden. Niet alleen in Nederland kun je kiezen voor glamping, ook in andere landen van Europa komen er ook steeds meer mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan glamping in landen als België, Frankrijk, Italië, Spanje of Kroatië. Als je kamperen met de luxe van thuis dus wel ziet zitten, kun je verder kijken dan alleen ons eigen land. Echter kan glamping ook in Nederland natuurlijk hartstikke leuk zijn.

Zie jij het wel zitten om deze zomer glamping uit te proberen? Dat kan zeker een goede keuze zijn. Ga eens kijken naar verschillende glampings om te zien wat jou te wachten staat. Wie weet zit jij deze zomer wel in een luxe tent op een prachtige camping!

← De voordelen van een all-inclusive vakantie TUI organiseert proefvakantie naar Gran Canaria →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam