Chillen in Abu Dhabi

Steden 04 dec 2010
Chillen in Abu Dhabi

Op dit moment ben ik de Verenigde Arabische Emiraten aan het bezoeken. Na een eerste dag in Dubai zit ik nu in Abu Dhabi. Wat betreft Abu Dhabi is het mijn eerste bezoek, terwijl ik het bekendere Dubai na bijna twintig bezoeken bijna als mijn broekzak ken. Nu het nog rijkere Abu Dhabi de concurrentiestrijd met het bekende broertje aan te lijken willen gaan is het leuk om eens te kijken waar de verschillen zitten.

De verschillen blijken minimaal te zijn, zeker omdat Dubai een voorsprong heeft op Abu Dhabi worden de belangrijkste verschillen bepaald door het feit dat Dubai al verder is in haar ontwikkeling als superstad. Wat echter wel een wezenlijk verschil is, is het feit dat de mensen in Abu Dhabi ’s avonds veel meer langs het water te vinden zijn ter ontspanning.

Corniche Road is een belangrijke straat in Abu Dhabi die recent een flinke opknapbeurt gekregen heeft. Dat heeft geresulteerd in redelijk grote hoeveelheden mensen die met name aan het eind van de middag, zo tegen zonsondergang, te vinden zijn over de wandelboulevard langs het water en de Corniche. Zodra de verduistering definitief ingevallen is zie je het hier wel snel rustiger worden.

Op zoek naar mooie plekjes in de stad om te fotograferen viel het me op dat er een redelijke drukte van verkeer richting de haven was. Aangezien het donderdagavond was, de eerste avond van het lokale weekend (hier is men alleen op vrijdag vrij), was ik nieuwsgierig en volgde de rest. Tot mijn verbazing trof ik aan het einde van de haven een enorme drukte aan tussen de boten en op de rotsen aan het einde van de weg. Hier komen ’s avonds massa’s mensen om te chillen, te feesten en te genieten van het uitzicht. Je ziet groepen mensen die staan te dansen en zingen tussen auto’s, hele families die zitten te picknicken en groepen vrienden die lekker zitten te kletsen op een matje. Uiteraard net als in Nederland ook de groepjes jongeren die met serieus indrukwekkende auto’s aan het rondcruisen zijn.

 

Dit is iets wat ik in Dubai nog niet gezien heb. De tientallen kilometers kustlijn die men daar heeft lijkt vooral gebruikt te worden voor de overslag van goederen (centrum van Dubai) en om dure hotels (Jumeirah Beach) en villa’s (palmeilanden) te bouwen.

← Berlijn mooiste stad van Duitsland New York met kerst vanuit helikopter bekijken? →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

 1. Richard
  19 november 2010 om 09:17

  Ik heb ook mensen gesproken die het allemaal prachtig vonden. Maar in mijn ogen, al ben ik er niet geweest, blijft het een grote zandbank, net als Egpte.


  • Sanne
   19 november 2010 om 17:51

   Volgens mij moet je echt niet te snel oordelen Richard. Egypte is toch wel het land met heelveel bezienswaardigheden en de hele historie. Het ligt eraan met welk vakantiedoel je er op vakantie gaat. Zo zul je voor Abu Dhabi geen prachtige natuugebieden moeten verwachten nee 😉


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam