Caribische cruises blijven aanmeren op Haïti

Caribische cruises blijven aanmeren op Haïti

Hoewel er in Haïti een wereldramp heeft plaatsgevonden, blijven cruiseschepen van rederij Royal Caribbean Cruises aanmeren in het Haïtiaanse Labadee. Terwijl er slechts tientallen meters verderop mensen in nood verkeren, kunnen de passagiers zorgeloos genieten van het strand, een cocktail en een lekker hapje.

Cruisestop belangrijk voor wederopbouw

Volgens Royal Caribbean is het voor de bevolking van Haïti van belang dat de cruises ‘gewoon’ blijven aanmeren. Een woordvoerder van de cruisemaatschappij legt uit: ‘Onze activiteiten zijn cruciaal voor de wederopbouw van het land. Wij verschepen hulpgoederen en bieden werk aan meer dan tweehonderd Haïtianen.’

Labadee, privéstrand van Royal Caribbean

Circa 80 kilometer van het epicentrum van de aardbeving ligt het strand van Labadee. Dit strand is een privéstrand van Royal Caribbean, wat zij huren van de regering van Haïti. Labadee is één van de tussenstops die wordt gemaakt tijdens een vijfdaagse cruise door de Caribbean. Passagiers kunnen hier een dagje van boord om te relaxen. Zwemmen, jetskiën, paragliden, het kan hier allemaal. Ondertussen is het strand afgeschermd met hoge hekken en gewapende bewakers om de Haïtiaanse bevolking op afstand te houden.

Nog steeds te boeken

De aardbeving in Haïti heeft ontzettend veel levens gekost, maar Royal Caribbean ziet geen reden de cruises te staken. Afgelopen vrijdag vertrok het schip ‘Independence of the Sea’ nog uit Labadee en de komende dagen worden hier nog meer cruiseschepen verwacht. De cruises naar dit gebied zijn zelfs nog boekbaar op korte termijn. Op internet kan je nu nog een cruise boeken met de ‘Navigator of the Sea’, welke 30 januari in Labadee zal aankomen.

← Turkijespecialisten blijven bij SGR KLM gaat zwangere vrouwen weigeren →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam