Bangkok populair voor meivakantie Nederlanders

Bestemmingen 22 apr 2011
Bangkok populair voor meivakantie Nederlanders

Nederland vliegt op Goede Vrijdag massaal richting Londen en Barcelona om daar de Paasdagen te vieren. Het late Paasweekend en de daaropvolgende Meivakantie zorgen, zoals het NBTC meldt, dat Nederland er lekker op uit gaat.

Uit de boekingen van Vliegtckets.nl blijkt dat naast deze Europese steden New York het meest geliefd is als verre bestemming om dit voorjaar naartoe te gaan.

Daar waar Londen een echte stedentrip bestemming is voor een kort bezoek van drie of vier dagen, mag New York rekenen op een bezoek van ongeveer een week. In sommige gevallen is dit zelfs twee weken, waarbij de reiziger vanaf New York een rondreis zal maken naar andere steden zoals Washington en Vancouver.

Populaire bestemmingen voor het Paasweekend

Vorig jaar stond Madrid nog hoog in het lijstje met Pasen, maar deze bestemming heeft nu plaatsgemaakt voor Kopenhagen. Dat is te verklaren door de verlaagde vliegticketprijzen naar deze bestemming de laatste tijd.

Paasweekend Top 5 – 2011

1.Londen

2. Barcelona

3. New York en Bangkok

4. Kopenhagen

5. Wenen

Meivakantie

De hoge positie van Bangkok dit jaar is te verklaren door de aansluitende Meivakantie na Pasen. Wat echter heel opvallend is, is dat Bangkok de nummer 1 bestemming is wanneer de Meivakantie officieel begint. Malaga is een opvallende bestemming die in beide vertrekweekenden voorkomt en waar men gemiddeld een week verblijft. Malaga is natuurlijk een goede uitvalsbasis om het binnenland van Andalusië te ontdekken of af te reizen richting de Costa del Sol.

← De top 5 zomervakantiebestemmingen 2011 Mijn topbestemmingen voor een actieve vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam