Gardameer veel geboekt voor 2022

Bestemmingen 08 okt 2021
Gardameer veel geboekt voor 2022

Na een zeer succesvolle toeristische zomer voor het Gardameer, lijkt deze trend zich in 2022 voort te zetten. Het aantal vakantieboekingen voor de verschillende bestemmingen rond dit Italiaanse meer lopen nu al op naar aantallen die horen bij het pre-coronatijdperk. Dat blijkt uit rondvragen bij campings aan het Gardameer en reisorganisaties die Gardameer vakanties aanbieden. Met name geliefde campings zoals Bella Italia in Peschiera del Garda en Camping Piani di Clodia in het prachtige plaatsje Lazise.

Voor de meivakantie van 2022 zou, mede dankzij voorboekingen, al ongeveer een derde van de campingplaatsen gereserveerd zijn. Populaire hotels melden een bezettingsgraad die soms al boven de 70% uitkomt. Wie een vakantie aan het Gardameer wil boeken, die doet er goed aan om niet te wachten tot het einde van het jaar of later. Het bezoek aan Gardameer website www.gardameervoorbeginners.nl laat al wekenlang meer traffic zien dan normaal voor deze tijd van het jaar. Met name de pagina over reizen naar het Gardameer doet het opvallend goed, laten de makers weten.

Dank aan COVID-19

De belangrijkste reden dat het Gardameer het nu zo goed doet, is dat het een geweldige vakantiebestemming is waar je met de auto binnen een dag naartoe kunt rijden. Zeker in tijden dat vliegen soms onzeker kan zijn, is een autovakantie een veiligere keuze. De mooie dorpen aan het Gardameer, het aangename klimaat en de gastronomie zorgen ervoor dat men juist voor deze bestemming kiest. Daarnaast is het Gardameer een betaalbare vakantiebestemming. Onder gezinnen met kinderen behoort het Lago di Garda tot de top 5 plekken om op vakantie te gaan.

← Meer Italiaanse bestemmingen met KLM Texel leert Nederland opnieuw knuffelen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam