Voortaan Nokia mee op vakantie

Voortaan Nokia mee op vakantie

Het Finse telefoonmerk Nokia heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om de veeleisende telefoonconsument. Door voortaan gratis navigatie aan te bieden is het concurrenten zoals Apple (iPhone) en Blackberry te slim af. Wie een iPhone heeft en serieuze navigatiesoftware op zijn mobieltje wil hebben is bijna honderd euro kwijt voor de benodigde software.

Vakantie

Het mooie aan het systeem dat Nokia hanteert is dat er geen verbinding met internet nodig is om te navigeren. Dat maakt het toestel uitermate geschikt als navigatiemiddel op vakantie. Je hebt zo niet alleen navigatie in je huurauto, maar wat te denken van het wandelen in een stad als Parijs of Londen? Nooit meer de weg kwijt dankzij je mobiele telefoon omdat de software ook geschikt is voor wandelaars. De gratis wandel- en autonavigatie is onderdeel van een nieuwe versie van Ovi Maps, de kaartensoftware van Nokia. De software bevat enkele functies die betaalde diensten ook bieden, zoals stembegeleiding voor 74 landen in 46 talen, verkeersinformatie en kaarten voor meer dan 180 landen.

Dat betekent dat je geen navigatie bij je huurauto hoeft te reserveren, want je hebt je mobieltje met de juiste software toch al bij. het enige wat je wel extra mee moet nemen op je vakantie is een houder waarmee je je telefoon in de auto kunt installeren.

TomTom

het aandeel van dé navigatieproducent TomTom ging na de aankondiging van Nokia vorige week flink onderuit. Er zijn mensen die speciaal een los navigatiesysteem aanschaffen voor de vakanties omdat ze het in Nederland niet echt nodig hebben. Deze klanten zal TomTom moeten gaan missen als ze in het bezit zijn van een geschikt Nokia mobieltje. Ook zullen mensen die Amerika op vakantie gaan geen kaarten meer nodig hebben voor de VS als ze wel een TomTom hebben, maar ook een geschikte Nokia. Gewoon de gratis software op je mobieltje zetten en je kunt gratis en voor niets door de straten van Miami cruisen.

← Zijwaarts vliegen Turkijespecialisten blijven bij SGR →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam