Verplichte RT-PCR test voor reizen naar Griekenland

Verplichte RT-PCR test voor reizen naar Griekenland

De Griekse regering heeft een nieuwe maatregel ingesteld om de toename van de gevallen van COVID-19 te beheersen. Vanaf 17 augustus 2020 is het afnemen van een RT-PCR test verplicht. Deze test moet binnen 72 uur (drie dagen) voor vertrek afgenomen worden. Dit geldt voor alle reizigers uit België, Nederland, Zweden, Spanje en Tsjechië.

Alle reizigers moeten bij een laboratorium getest worden op COVID-19 door middel van een RT-PCR-test, deze wordt afgenomen met een uitstrijkje uit de neus of keel.
Alleen reizigers die een certificaat van een negatief RT-PCR-testresultaat hebben, mogen van de grensautoriteiten, Griekenland binnenkomen en het certificaat moet voldoen aan de volgende criteria:
• De certificaten moeten in het Engels worden geschreven (geen vertaling).
• Op de certificaten moeten de naam en het paspoort/het nationale identiteitskaartnummer van de reiziger zijn vermeld.

De RT-PCR-tests kunnen uitgevoerd worden door:

  • Nationale referentielaboratoria
  • Nationale laboratoria voor de volksgezondheid of
  • Particuliere laboratoria die zijn geaccrediteerd door de respectieve nationale accreditatie-instanties (niet noodzakelijkerwijs specifiek voor COVID-19).

Certificaten van de RT-PCR-tests, die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, worden niet geaccepteerd. Certificaat vervalsing wordt gestraft door de Griekse wet.

Alle passagiers op vluchten vanuit België en Nederland, met Griekenland als eindbestemming, worden niet toegelaten bij het boarden zonder een negatieve RT-PCR testuitslag.

Er zijn geen leeftijdsuitzonderingen voor het nemen van de RT-PCR test. Deze maatregel geldt dus ook voor alle kinderen.

De keuze voor deze maatregel is door wetenschappers bepaald op basis van de epidemiologische criteria in de bovengenoemde landen.

← KRAS producten worden TUI producten Consument past boekingsgedrag vakantie aan →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam