80% reizigers bereid een boosterprik te nemen

80% reizigers bereid een boosterprik te nemen

Hoe we volgend jaar op reis zullen gaan, en welke voorwaarden daar aan gesteld zullen worden, is koffiedik kijken. Nederlandse reizigers lijken in ieder geval van plan later te boeken dan normaal en zijn bereid een boosterprik te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter onder 1021 respondenten. 

Maar liefst 71% zegt volgend jaar binnen Europa op vakantie te gaan. De helft van de respondenten zegt geen probleem te hebben met code oranje.

Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Dat reizigers geen probleem hebben met code oranje wil niet zeggen dat men lak heeft aan de regels. Uit ons onderzoek blijkt ook dat reizigers zich heel goed voorbereiden om zo toch veilig op vakantie te kunnen vertrekken.”

Later boeken
Vanwege de onzekerheid rondom reizen zegt 58% later een vakantie te boeken dan normaal. Bijna de helft (45%) zegt het boeken nog even uit te stellen vanwege de oplopende besmettingen in Nederland.

Booster
Er is veel te doen over de boosterprik. Van alle ondervraagden denkt 52% dat deze vanaf volgende zomer nodig is om vrij te reizen binnen Europa. 83% zegt zelfs een boosterprik te zullen nemen als vrij reizen anders niet mogelijk is.

Vakantiegevoel
De Nederlandse vakantieganger blijkt optimistisch ingesteld: 88% zegt dat coronamaatregelen ter plaatse geen invloed hebben op de vakantie.

Black Friday wordt Fair Friday bij TUI →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam