TravelBird voorlopig uitgevlogen

TravelBird voorlopig uitgevlogen

Reisorganisatie TravelBird zit in de financiële problemen. De situatie is dusdanig ernstig dat het acht jaar oude bedrijf vanochtend surseance van betaling aangevraagd heeft. Het bedrijf dat gedurende acht jaar meer dan zeven miljoen reizigers op pad heeft gestuurd naar uiteenlopende bestemmingen heeft waarschijnlijk veel last gehad van de goede zomer in Nederland. Op hun website melden ze: “TravelBird is na de start in 2010 explosief gegroeid en was in de eerste helft van 2018 voor het eerst winstgevend. Door seizoensfluctuaties is er de afgelopen maanden een achterstand in betalingen aan partners ontstaan en is TravelBird actief op zoek gegaan naar extra financiering. Helaas is dat niet tijdig gelukt.” De warme en zonnige zomer in Nederland heeft bij veel Nederlandse reisorganisaties voor tegenvallende boekingen in de maanden juni, juli en augustus gezorgd. Dat zijn nou net de maanden dat een vrij grote hoeveelheid mensen op het laatste moment nog beslissen of ze weg gaan of niet. De hitte hield ze dit jaar vooral in eigen land.

Omdat TravelBird lid is van het SGR, worden reizigers die een reis via TravelBird geboekt hebben schadeloos gesteld binnen de voorwaarden van de garantieregeling.

← Black Friday goed moment om vakantie te boeken Cabinepersoneel Ryanair staakt dinsdag in Eindhoven →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam