Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Vanaf 19 juni start Sunweb Group* weer met het aanbieden van zonvakanties waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt.

Daarom wordt eerst gestart met de bestemmingen Portugal, Kroatië, Bulgarije, België, Duitsland en Italië. Voor deze landen is het reisadvies aangepast en toeristen zijn hier weer welkom. Sunweb Group verwacht, zoals ook aangegeven door het kabinet, dat meer zonbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Cyprus, Griekenland en Malta heel snel volgen en weer Nederlandse toeristen zullen toelaten. In overleg met airline- en accommodatiepartners werkt Sunweb Group aan een zo groot mogelijk aanbod voor vakantiegangers, zodat zij snel weer hun ideale vakantie kunnen boeken.

“Na vele maanden serieus rekening te hebben gehouden met het niet doorgaan van buitenlandse vakanties deze zomer, is het besluit van het kabinet een geweldige opsteker. Ik ben ongelooflijk blij: enerzijds voor alle reizigers die ons dagelijks vragen wanneer ze weer op vakantie kunnen en anderzijds voor onze Sunweb-collega’s die niets liever doen dan onze klanten de mooiste vakantie-ervaringen te bieden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Reizigers uitgebreid geïnformeerd over bestemming
Voor Sunweb Group is het belangrijk dat vakanties zo prettig en veilig mogelijk verlopen. Alle reizigers worden daarom per e-mail, de website of telefonisch geïnformeerd over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die op hun vakantiebestemming gelden. De reisorganisatie staat hiervoor nauw in contact met de overheid in Nederland en op de vakantiebestemmingen. De reisleiding ter plaatse voorziet reizigers ook van de juiste informatie en is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen of assistentie.

Veiligheidschecks en richtlijnen bij accommodaties
Sunweb Group is bovendien een samenwerking opgestart met Intertek Cristal om ook in de toekomst het maximale te doen aan gezondheid en veiligheid op vakantiebestemmingen. Alle accommodaties doen onder andere een veiligheidscheck en bereiden een noodprocedure voor. Er zal alleen worden samengewerkt met accommodaties en partners die zich volledig aan de richtlijnen houden.

Voorzieningen bestemming en accommodatie
Bij het samenstellen van het reisaanbod houdt Sunweb Group ook rekening met de beschikbaarheid van bepaalde voorzieningen en faciliteiten op de bestemming en in de accommodatie. Denk hierbij aan de toegankelijkheid van stranden, horeca en winkels maar ook toegang tot medische voorzieningen en de geopende zwem-, horeca- en servicefaciliteiten in de accommodaties.

Vakanties in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk
Voor diegenen waarbij onthaasten niet synoniem staat voor vakantie in het verre buitenland biedt Sunweb Group sinds kort ook de mogelijkheid om reizen te boeken dichtbij huis, in eigen land, België, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij een nieuwe samenwerking zijn o.a. vakantiewoningen van Roompot te boeken via de website van Sunweb. Het gaat om accommodaties op 50 Roompot vakantieparken en resorts; van lodges in bosrijke natuurgebieden tot aan strandhuisjes en villa’s aan de kust.

Voucher inzetten voor zonvakantie
Klanten die eerder een SGR-coronavoucher hebben ontvangen, kunnen deze gebruiken om een van de zonvakanties te boeken met vertrek vanaf 19 juni. SGR-coronavouchers werden de afgelopen maanden uitgegeven aan klanten wiens reis werd geannuleerd vanwege het coronavirus. Ook klanten wiens reis onverhoopt nog geannuleerd wordt, ontvangen zo’n SGR-gedekte voucher.

Flexibel omboeken tot 2 weken voor vertrek
Ook blijft het voor klanten van Sunweb Group mogelijk om hun vliegvakantie kosteloos om te boeken tot twee weken voor vertrek. De vakantie kan hiermee verplaatst worden naar een later moment dit jaar of zelfs volgend jaar. De reisorganisatie neemt op deze manier de onzekerheid weg bij klanten die een reis boeken, maar zich later toch bedenken. Vooralsnog kunnen klanten tot 31 augustus gebruik maken van de optie.

Meer informatie over de maatregelen per bestemming is te vinden op deze pagina op de website van Sunweb. De pagina wordt steeds bijgewerkt met de meest recente informatie.

*Onder Sunweb Group vallen in Nederland de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

← Gratis verrassingspakket bij D-Reizen Reissector tevreden met opengaan van eerste grenzen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam