Top tien stomste wetten op vakantiebestemming

Top 10 21 jan 2011
Top tien stomste wetten op vakantiebestemming

Elk land heeft zijn wetgeving en regels. Ga je met de auto op vakantie in het buitenland,  dan zijn de verkeersregels per land vaak al verschillend. In sommige landen zijn echter enkele belachelijke wetten ontworpen. In dit artikel de top 10 van stomste wetten ter wereld.

Top 10 stomste wetten:

1. In Australië is het verboden om vanaf 12 uur ’s middags op zondag een opvallende roze korte broek te dragen.

2.  In Frankrijk moet tussen 8 uur ’s morgens en 8 uur ’s avonds, wanneer je de radio beluistert , minimaal 70% van de muziek door Franse musici gecomponeerd zijn.

3. In China is het voor vrouwen verboden om naakt rond te lopen in een hotelkamer. Enkel in de badkamer mogen vrouwen naakt zijn.

4. In San Salvador wordt rijden onder invloed bestraft met de dood. Vaak wordt dit onmiddellijk uitgevoerd door een vuurpeloton.

5. In de Franse badplaats Antibes is het verboden om politiemensen of politievoertuigen te fotograferen, ook als ze op de achtergrond staan.

6. Ga je eten in een herberg in Denemarken? Dan hoef je de rekening in principe niet te betalen. Enkel als je jezelf vol voelt, moet je de bon betalen.

7. In Libanon zijn mannen wettelijk toegestaan om seks met dieren te hebben, zolang de dieren maar vrouwelijk zijn.

8. In Thailand is het illegaal om je huis te verlaten zonder ondergoed.

9. In Hong Kong is een vrouw wettelijk toegestaan om haar man, als die vreemdgaat te vermoorden. Dit mag ze enkel doen met haar blote handen. Mannen mogen dit op elke wijze, waarop ze dit willen doen uitvoeren.

10. Op vakantie in Israël is het verboden om met een beer naar het strand te gaan.

Zelf nog een ridicule wet tegengekomen op je vakantiebestemming? Plaats dan hier je reactie.

← De top 10 gevaarlijkste vliegvelden om te landen 10 redenen om Berlijn te bezoeken →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

4 reacties

 1. Rickajax
  21 januari 2011 om 14:41

  Haha leuk artikel. In Schotland schijnt het zo te zijn dat lokale bewoners, mensen die gebruik van het toilet willen maken en daarvoor aankloppen, verplicht zijn binnen te laten 😛


 2. Chantal1987
  21 januari 2011 om 16:57

  Prachtig, mooi verhaal, moeten jullie vaker doen, dat soort artikelen.


 3. Fok Mi Heart
  22 januari 2011 om 11:40

  In België mag je van toietten in ieder openbaar gebouw vrij gebruik maken. Je kunt daar dus het stadhuis van Antwerpen binnenlopen om een boodschap af te leveren.


  • Dennis
   24 januari 2011 om 16:08

   Als ik in Nederland het stadhuis in loopt, kan ik ook naar het toilet, geen probleem.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam