Overstromingen in Bangkok gevaarlijk voor toeristen?

Overstromingen in Bangkok gevaarlijk voor toeristen?

Thailand is nog steeds in de ban van overstromingen. Onder invloed van de Tyfoon Megi is er de afgelopen weken veel meer regen gevallen dan normaal. De stuwmeren en andere wateropslagplaatsen zijn overvol. Door de forse aanvoer van water uit het hoger gelegen Noorden van Thailand treden rivieren buiten hun oevers. In hoeverre lopen toeristen gevaar?

Centraal en Noordoost Thailand

Er zijn inmiddels meer dan 40 doden gemeld. Vooral in de Centrale en Noordoostelijke provincies Lop Buri, Nakhon Ratchasima en Buri Ram zijn er slachtoffers gevallen. Voor zover bekend betreft het geen toeristen.

Geen problemen voor toeristen

De zuidelijke provincies en alle toeristenplaatsen zoals Phuket, Pattaya, Hua Hin, Koh Samui en Krabi hebben geen wateroverlast. Er is geen sprake van abnormale neerslag. Toeristen kunnen zonder zorgen naar deze plaatsen reizen, zo valt er te lezen op Thailandblog.

Situatie in Bangkok is zorgelijk

De Chao Phraya rivier, die dwars door Bangkok heen loopt, dreigt te overstromen. Bewoners langs de oever van deze rivier zijn geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden. Het stadsbestuur van Bangkok heeft de waterkeringen en dijken versterkt met 200.000 zandzakken. Ook staan er 1.000 pompen klaar om het overtollige water af te voeren.

Springvloed en hoge zeespiegel

Komende woensdag zal het waterpeil in de rivieren de hoogste stand bereiken. Door een combinatie van de hoge zeespiegel en springvloed kan het rivierwater slecht worden afgevoerd richting de Golf van Thailand. De komende dagen worden dus spannend.

Meer informatie over de situatie in Bangkok en de rest van Thailand is te lezen in de Engelstalige media: www.bangkokpost.com en www.nationmultimedia.com).

Weersvoorspellingen en waarschuwingen staan op de website van het Thaise KNMI

← Vakantiegangers opgelet: acties Frankrijk gaan door Stakingen in Frankrijk: consequenties vakantiegangers →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

6 reacties

 1. Fok Mi Heart
  25 oktober 2010 om 16:39

  Jammer dat zo’n mooi land weer eens te maken krijgt met ellende. Ik hoop voor de bevolking dat de schade meevalt en dat er geen slachtoffers vallen.


  • PopieJopie
   26 oktober 2010 om 09:06

   Er zijn nu 51 doden gevallen. Niet in Bangkok maar in Centraal en Noordoost Thailand


 2. PopieJopie
  26 oktober 2010 om 09:05

  De toeristen denken dat half Thailand overstroomd is en ze er niet meer naar toe kunnen. Dat is niet zo. De toeristen hebben er geen last van. In het zuiden is er niets aan de hand.


  • Zombie
   27 oktober 2010 om 10:46

   Kuddevolk, lopen elkaar achteraan en denken zelf niet na. Zien iets op tV en verbinden daar direct conclusies aan. Jammer, voor ze want ze missen wel een supervakantie in een prachtig land.


   • Thai
    27 oktober 2010 om 21:19

    Waarschijnlijk hebben bovenstaande mensen nog nooit met een overstroming te maken gehad en gaat hun idee hierover niet verder dan dat je in een paar centimeter water loopt .

    De realiteit is echter dat het op dit moment onduidelijk is hoe de situatie zich in Bangkok gaat houden , dat er nu ook een waarschuwing is uitgegaan naar delen van het zuiden waaronder Phuket en Krabi , dat delen van de spoorwegen uitgevallen zijn , het wegennet op veel stukken onbegaanbaar is .

    Dat houdt dus in dat allerlei transporten stagneren , dus ook goederen en toeristen transporten !

    Als toerist zul je dus voor allerlei onaangename verrassingen komen te staan als je er nu bent of als je wilt gaan en het is dus wijs om dit niet te onderschatten , zeker als je met kinderen op vakantie gaat .

    Vanaf Bangkok naar het noorden , zoals Chiang Mai is per trein niet mogelijk , en wil je persé toch gaan zal dat een tocht met omwegen gaan worden , of per vliegtuig als het weer het toestaat .

    Voor het zuiden , wat tot nu toe veilig is geweest, zijn nu ook waarschuwingen uitgegaan .

    Het regengebied vanuit het noord-oosten trekt nu op naar het zuiden en men houdt daar ook rekening met water en modder overstromingen .

    Wat is wijsheid ?

    Op dit moment is de situatie in delen van Thailand onzeker , de moesson is nog in volle kracht bezig .

    Wil je een onbezorgde vakantie dan is Thailand , op dit moment en de komende weken , niet de beste vakantiebestemming .

    Wees realistisch en verstandig , Thailand is een prachtig land maar kampt op dit moment met grote problemen wat betreft de water en modder overstromingen , onderschat dit niet .


    • PopieJopie
     28 oktober 2010 om 09:01

     Ik hoor andere berichten, vandaag is het mooi weer in Bangkok en Phuket. In Bangkok valt het allemaal nog wel mee tot nu toe. In Pattaya en Hua Hin is er niets aan de hand. Gewoon je wat flexibel opstellen en je vakantie wat aanpassen. Het is echt niet zo dat half Thailand onder water staat, de media zitten er naast wat dat betreft. Ik spreek mensen die daar wonen.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam